Ibrahimović: Nećemo odustati od Valkana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom aktualnom satu novog saziva pulskog Gradskog vijeća, održanim prošle srijede, gradonačelnik Boris Miletić najavio je povlačenje namjere o davanju u koncesiju kupališta Valkane jer, kako je pojasnio, odabrani koncesionar, tvrtka Centar 2004., nije ispunio uvjete iz propisane Odluke o davanju u koncesiju.

- Svima nam je u interesu da se Valkane dovedu na razinu kojom će se popraviti imidž Pule, a ne da budu ovakvo ruglo. Na nama je da odlučimo hoćemo li raspisati još jedan natječaj za davanje u koncesiju ovog kupališta, ali bi se prije ugovora, kao i ovog puta, trebali ispuniti određeni uvjeti. Ili ćemo, pak, mijenjati model. Tvrtka kojoj je izglasana namjera davanja koncesije nije ispunila uvjete. Ne kažem da u svom pokušaju da to ostvari nije imala probleme, ali trebamo se držati zakonskih odredbi i uvjeta iz natječaja koji je predvidio rok za ispunjenje uvjeta, pojasnio je gradonačelnik.

Natječaj za dodjelu koncesije za kupalište Valkane bio je raspisan prošle godine u ožujku. Iako se očekivalo da će interesenata biti puno više, na natječaj se javila tek jedna tvrtka - Centar 2004. i njena je ponuda na koncu dobila zeleno svjetlo Gradskog vijeća.

Na toj sjednici oporbeni vijećnici bili su protiv odluke. Istaknuli su tada da je odnos investicijske vrijednosti i obavljanja djelatnosti u velikom nesrazmjeru te su posumnjali u dobre namjere, a zamjerili su i to što u odluci za koju su glasali nigdje nije bilo navedeno da će se ugovor otkazati ako koncesionar ne ispuni ono na što se obvezao potpisom za koncesiju.

No, očito je da je koncesionar imao rokove koje nije ispoštovao te da će morati doći do nekih promjena pa smo stoga komentar zatražili od direktora tvrtke Enesa Ibrahimovića, potencijalnog koncesionara.

- Neću odustati! Ne odustajemo od projekta jer smo pri kraju. Problem je bila lokacijska dozvola jer je nismo ishodili na vrijeme, no to nije bilo do nas, odlučan je Ibrahimović, predočavajući nam hrpu dokumentacije i niz projekata i pokazavši zamolbu za produženje roka određenog odlukom o davanju koncesije u kojoj je do u detalja pojasnio zbog čega nisu uspjeli ishoditi dozvole. (G. ROJNIĆ i N. SOFTIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter