Ibrahimović: Guardiola je kukavica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švedski nogometni reprezentativac Zlatan Ibrahimović izjavio je je za dnevnik Der Spiegel da je trener minhenskog Bayerna, Španjolac Pep Guardiola, kukavica.

"Guardiola je odličan trener, ali kao čovjek? Kukavica je, nije pravi muškarac", izjavio je za bivšeg trenera Barcelone Ibrahimović.

Ibrahimović je kazao da je Guardiola kada je bio trener Barcelone sve stavio na Lionela Messija. "Žrtvovao me je za Messija. Nije imao hrabrosti da mi to kaže nego me je ignorirao", dodao je švedski reprezentativac koji je dok je bio u Barceloni uglavnom sjedio na klupi jer je Guardiola u napad stavio Messija.

S druge strane, Ibrahimović je pohvalio Guardiolinog suparnika na trenerskoj klupi, Portugalca Josea Mourinha, koji mu je bio trener u Interu. "Za Mourinha su svi igrači bili spremni umrijeti na terenu. On je pravi trener i čovjek. Nije bježao od posla i znao je s igračima različitih karaktera. Guardiola od takvih igrača bježi", kazao je Ibrahimović koji je dodao da se u Bayernu vidi samo "ako Guardiola ode". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter