Ibrahimović dao intervju Capellu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović (35) dao je veliki intervju tv postaji Fox Sports Italia, a razgovor je vodio legendarni talijanski stručnjak Fabio Capello (70). 

Ibrahimović se Capellu 'otvorio' govorivši o Manchester Unitedu, Juventusu, Interu, Milanu, Pepu Guardioli i Paris Saint-Germainu. 

Capello i Ibrahimović su surađivali dvije godine u Juventusu, a zanimljivo Ibrahimović je u jednom razgovoru za engleske novine kazao kako je od Mourinha naučio više za dva mjeseca, nego u pet godina pod vodstvom Capella i Roberta Mancinija. Međutim, o toj izjavi ovoga puta nisu razgovarali. 

Ibrahimović je otkrio kako mu je Capello po dolasku u Juventus dao snimku s golovima Marca van Bastena. 

"Rekli ste mi da igram slično kao Van Basten, ali da je on bolji od mene, ha, ha. Gledao sam snimku njegovih golova i pažljivo pratio kako postiže golove," priznao je Ibra. 

Vremena provedenog u Juventusu rado se prisjeća. 

"Dolazak u Juventus iz Ajaxa je bio veliki korak naprijed. Juve je veliki klub i od prvog dana bilo mi je super," dodao je. 

Kada je torinska 'Stara dama' izbačena u Serie B zbog sudjelovanja u aferi 'calciopoli' švedski napadač je preselio u Inter. 

"Bilo je to zanimljivo iskustvo. Za naslov su se borili gradski suparnici Inter i Milan. Na koncu smo osvojili 'scudetto' nakon 17 godina, a ja sam pomogao u pisanju povijesti." 

Iduća stepenica bila je Barcelona pod vodstvom Pepea Guardiole. 

"U početku je sve bilo OK. Igrao sam, zabijao golove. Međutim, Guardiola je ubrzo promijenio sustav igre, a ja sam izvisio. I danas mi to nije jasno. Guardiola me zvao svaki dan i nagovarao da preselim u Barcelonu, a kada sam potpisao preselio me na klupu. Nisam bio sretan i razlaz je bio jedina opcija." 

Vratio se u Milan, ali na drugi stranu san Sira. U redove Interova najvećeg suparnika. 

"Bila je to top momčad. Ronaldonho, Gattuso, Nesta, Pirlo, Pippo Inzaghi... želio sam novi naslov jer koliko je igrača osvojilo titulu u dresu Juventusa, Intera i Milana." 

Ibrahimović je priznao kako nije želio u PSG. 

"Bio sam dio transfera Thiaga Silve. Bio je to riskantan projekt, ali je uspio. Pariz je sjajan grad. Svatko tko nije sretan u Parizu, taj je lud." 

Ibrahimovic je otkrio kako je dugo razmišljao o prelasku u Manchester United. No prevagnula je želja za novim izazovom. 

"Bio je to veliki izazov. Mogao sam u Kinu i li dignuti noge u zrak i otići na odmor. Međutim, želio sam novi izazov," priznao je dodavši: "Znao sam što me čeka s Mourinhom. Trebao mi je takav trener pri kraju karijere. S njim je uvijek sve jasno, sve ti kaže u lice," kazao je Ibrahimović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter