I Zelenoj Laguni urbanisticki plan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za dio turistickog naselja Zelena Laguna što se nalazi na teritoriju Funtane, a rijec je o južnom ulazu, Intersportu, kampovima Bijela uvala i Zelena laguna te hotelu Delfin, vijecnici te opcine dali su ovih dana zeleno svjetlo za izradu urbanistickog plana uredenja. UPU ce obuhvatiti 128 hektara gradevinskog zemljišta, u cijelosti unutar zašticenog obalnog pojasa. Od toga se 86 hektara tretira kao vec izgradeno zemljište.

Za izradu plana je u opcinskom budžetu rezervirano pola milijuna kuna. Turisticka tvrtka Plava laguna se, prema rijecima procelnika opcine Andree Štifanica, složila sudjelovati u troškovima u postotku koji otpada na njene kapacitete u ukupnom obuhvatu UPU-a. Rijec je o najmanje 50 posto teritorija pa ce ta tvrtka, po svemu sudeci, platiti veci dio izdataka buduci da je UPU temelj za bio kakve gradevinske zahvate.

Drugi dio Zelene Lagune, koji je pod upravom Grada Poreca, pokriven je Generalnim urbanistickim planom (GUP) iz 2001., temeljem kojeg se može ishoditi dozvole za rekonstrukciju postojecih gradnji, no ne i graditi nove. Inace je citav turisticki kompleks Zelene Lagune donedavno bio pokriven PUP-om što je bivša Opcina Porec donijela za Plavu i Zelenu Lagunu još 1988., no taj je dokument lani stavljen van snage.


Podijeli: Facebook Twiter