I zebre su in

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzorak divljih zvijeri na raznim komadima odjece, obuce i drugim modnim dodacima se uvijek nalazi tu negdje oko nas. Kao da su se u svijetu mode odlucili za varijantu - tko voli nek' izvoli pa nam zato uvijek nude "zvijeri" na modnom meniju.

A sa "zvijerima" nije uvijek lako. Treba ih (modno) pripitomiti jer inace bi se namjera da budete lijepe i moderne mogla pretvoriti u pravi fijasko neukusa. Za one ljubiteljice mode koje vole sve dobiti na pladnju i ne vole se puno muciti oko izgleda bit ce najbolje da "zvijeri" imaju na sebi u ogranicenim kolicinama.



Spas je u maramama, torbama i cipelama pa i samo u nekom pojasu s uzorkom zvijeri. Za pravi minimalizam izvrsno je rješenje "zvjerski" okvir suncanih naocala.

Odjeca s uzorcima zvijeri jako je upadljiva pa ju je dobro malo ublažiti kombiniranjem s jednobojnom odjecom procišcenih krojeva. Slaganje raznih uzoraka posebno ako je jedan od njih "zvijerski" je jako teško. Za to treba imati posebnu da ne kažem umjetnicku ruku. I veliko ogledalo za pravu ocjenu krajnjeg dometa. Poseban je problem izbjegavanje jeftinoce i vulgarnosti što je tek jedan korak od seksepilnog ženstvenog izgleda. Zamki ima puno, ali ih se može izbjeci.



U takvoj cemo se odjeci osjecati zaista mocno. Kao da vec i sam takav uzorak na odjeci prenosi na nas nešto od karaktera zvijeri koju nosimo. Sigurnije smo u sebe pa tada i drugacije koracamo. Zato se nemojte cuditi ako budete privlacile poglede (i ne samo muške). I to ne samo zbog odjece, vec i stoga kako je nosite.

Važni su i materijali. Nema boljeg od svile i pamuka, ali tu su i razne viskoze i poliesteri te uvijek in žerseji. Danas se materijali tako tretiraju da su, bez obzira bili prirodni ili umjetni, vrlo ugodni za nošenje. Birajte ono u cemu se najbolje osjecate i što si možete priuštiti s obzirom na popunjenost novcanika.

Uz lavove, tigrove i leoparde ne treba zaboraviti na uzorke zebre ili žirafe koje su manje šareni pa su i lakše nosivi. Možete, primjerice, spojiti dva crnobijela uzorka od kojeg neka jedna bude majica s diskretnim uzorkom zebre. Neka vas duga i lagana ljetna haljina podsjeti na hod žirafe.



I za svecane ce prilike uzorak zvijeri dobro leci. U takvim posebnim prigodama tipujte na sigurno - na svilu i spoj uzorka zvijeri (ali u diskretnim tonovima) i cipke koja vec sama po sebi priziva feštu. Upotpunite li to još velikim šeširom i crnim naocalama bit cete poput prave filmske dive iz najsjajnijih dana Hollywooda.

Za mladenacku igru tu su vruce hlacice od dezena i/ili prozirna majica. Maksi suknja uska u bokovima koja se širi prema dnu ili je plisirana (na plise smo gotovo zaboravile i eto ga opet) bit ce jako mocna na vašem tijelu. Lagana majica i sako od lana izvrsno ce ga nadopunjavati. Haljine su iznova u modnoj ofenzivi pa neka budu s uzorkom vaše omiljene zvjerke.


Podijeli: Facebook Twiter