I zabrane mogu biti zabavne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaboravite dosadne, uniformirane znakove zabrane gaženja i kidanja ukrasnog bilja! Novigradske su cvjetne gredice oznacene maštovitim keramickim ukrasima koji porucuju upravo to, ali iskljucivo svojim šarenim motivima, kao što su sunca i cvjetovi, te pozitivnim frazama, poput "Kad ceš doci ponovo?".

Djelo je to darovitih polaznika Škole djecjeg stvaralaštva "Novigradsko proljece", tocnije keramicarske radionice profesora Borisa Roce, poklonjeno gradu i lokalnim stanovnicima. Tocno je 20 ukrasnih znakova nastalo u ovogodišnjem dvadesetom Proljecu, no tijekom ljeta ih je postavljeno nešto manje jer su se neki od njih oštetili pa ce biti nadomješteni novim kreacijama.

Novigradanima se ovi detalji u parkovima ocito svidaju jer svi ponosno stoje na svojim mjestima. Isto se ne može reci za znakove zabrane kretanja pasa, koji u pravilu nestaju gotovo istog casa kad bivaju i postavljeni, doznajemo od Ivice Mihovilovica, u gradskom poduzecu Neapolis zaduženom za održavanje javnih i zelenih površina.

"U posljednjih se deset godina to dogodilo sa stotinjak znakova, na što je dosad utrošeno izmedu dvije i tri tisuce kuna. Da i u ovom trenutku obidemo cijeli grad, našli bismo ih samo cetiri ili pet!", rezignirano kaže, ne želeci špekulirati o tome kome i zašto oni toliko smetaju.


Podijeli: Facebook Twiter