I za Istrane Euro i Olimpijada u HD-u na HRT-u

(D. ŠKOMRLJ)
(D. ŠKOMRLJ)

Gledatelji Hrvatske televizije imat će priliku skorašnje Europsko nogometno prvenstvo, kao i ljetne olimpijske igre pratiti u visokoj rezoluciji. Emitiranje drugog programa HTV-a u HD tehnologiji započet će za koji dan, što potvrđuju i na Prisavlju. "U 2016. godini planirano je emitiranje u visokoj razlučivosti tijekom Europskog nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara," poručuju s HRT-a, uz podsjećanje da smo u istoj kvaliteti mogli gledati i Olimpijske igre iz Sočija, te Svjetsko nogometno prvenstvo iz Brazila 2014. godine.

Gledatelji čiji televizori podržavaju primanje u HD tehnici morat će ponovno pretražiti kanale, kako bi pronašli signal drugog programa HTV u HD rezoluciji.

Predstojeće "sportsko" HD emitiranje pokrivat će cijelu zemlju, pa tako i Istarsku županiju, ukoliko se na frekvencije ne umiješaju talijanske tv mreže. S HRT-a poručuju da se radi na rješavanju tog problema: "Zbog aktivnosti koje poduzima Vlada Republike Italije očekujemo i skoro rješenje problema sa smetnjama iz Italije."

Emitiranje predstojećih sportskih događaja u tehnici visoke rezolucije (HD) ipak ne znači da ćemo uskoro imati priliku gledati cijeli program javne televizije u toj kvaliteti. Iako gotovo sve zemlje Europske unije, te susjedi u regiji, emitiraju svoje javne kanale u HD tehnici, HRT se tek priprema za taj tehnološki iskorak.

Emitiranje prijenosa skorašnjeg europskog nogometnog prvenstva, te olimpijskih igara u visokoj razlučivosti tijekom ove godine pokazat će nam što bi nam HRT mogao ponuditi u 2019. godini. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter