I Vlada odgovorna za krizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor veceras je prvi put javno priznala da za krizu u Hrvatskoj dio krivnje snosi i aktualna Vlada.

- Teška kriza u kojoj se nalazimo prije svega je rezultat globalnih kretanja. No, stvari su se dogadale i zato jer smo neke probleme nedovoljno rješavali, a druge pomeli pod tepih. Sada smo u situaciji da sve to moramo rješavati, ustvrdila je Kosor na svecanoj proslavi 20. obljetnice HDZ-a u Karlovackoj županiji, uprilicenoj u prepunom Domu oružanih snaga u Karlovcu. Vlada u ovoj godini, naglasila je, ima tri temeljne zadace, a prva je jacanje gospodarstva.

- Vrijeme je da se svi uhvatimo za ruke i pokušamo uciniti što možemo za izlazak iz ove krize. Još jednom pozivam sve gospodarstvenike da ucine sve za ocuvanje doslovno svakog radnog mjesta. Bitno je preživjeti ovu godinu i ostati na nogama. Poslije toga ce sve biti lakše, dodala je Kosor. U preostale dvije zadace uvrstila je «bespoštednu borbu protiv korupcije, do posljednjeg daha» te završetak pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.


Podijeli: Facebook Twiter