I večeras besplatno klizanje u Areni!


Zbog iznimno velikog interesa na subotnjeg besplatnom klizanju građana u Areni prilikom kojeg je stotinjak Puljana ostalo izvan zidina amfiteatra zbog ograničenog broja osiguranih klizaljki, Grad Pula, HKL Medveščak i organizator "ledene groznice" večeras će nakon hokejske utakmice iznova Puljanima omogućiti uživanje na klizaljkama u Areni.

Čim završi utakmica i isprazni se Arena, Puljani će ponovno, do otprilike jedan sat poslije ponoći, moći doživjeti jedinstveni osjećaj u svom gradu. Organizator moli one koji se na ledu okušali u subotu navečer da budu solidarni prema sugrađanima koji će večeras poželjeti klizati u amfiteatru. Pored toga, prioritet će imati roditelji s manjom djecom.

Klizaljke, koje će se večeras izdavati ispred Arene od 23 sata, moći će se preuzeti uz predočenje nekod dokumenta.

Uređaj za održavanje leda bit će isključen oko 1 sat.

Mnogobrojni Puljani osjetili su ledenu groznicu subotnje večeri u Areni. Spektakl Arena Ice Fever MMXII nije samo ledenim gladijatorima modernog doba omogućio jedinstven osjećaj igranja hokeja na ledu u rimskom amfiteatru, već su na besplatno klizanje pohitali i Puljani i njihovi gosti. Činilo se na početku stidljivo, no samo dok se nije zahuktalo obuvanje klizaljki jer ledena ploha u Areni brzo se ispunila mnoštvom. Prvo onima koji su pokazali da znaju klizati jako dobro, a potom i onima "klimavih" nogu.

Na žalost, nisu svi Puljani koji su željeli uspjeli iskusiti ovaj jedinstveni doživljaj jer 500 pari klizaljki ije bilo dostatno za interes koji je vladao. Prvenstvo su imala djeca pa su tako mladi Puljani hitali na led Arene. Svega 100 metara od mora u povijesnoj građevini uživalo se u Disco Ice Feveru, klizanju pod efektnim osvjetljenjem. Uz djecu, klizaljke su obuli i neki roditelji.

- Baš je fora, odlično je klizati u Areni. Oduševljena sam ovime. Ide mi "ludilo", baš kao i skijanje, rekla nam je uz smijeh Puljanka Sanja Jermanić, koja je cijelu obitelj povela na jedinstveno klizanje rimskim amfiteatrom u čemu je najviše uživao sinčić Andreas.

- Jako mi se sviđa, prvi put sam na ledu i odmah sam otklizala cijeli krug bez pada. Prekrasno je klizati ovdje u Areni, veselo se smiješila 13-godišnja Puljanka Ana Zloričić.

U klizanju se okušao i Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, koji skrbi o Areni. Kako je prvi put obuo klizaljke, priznao je da mu je za krug trebalo, uz čvrsto držanje za ogradu, punih deset minuta. Ipak, uživao je u jedinstvenom osjećaju, svjedočio zajedno s petstotinjak Puležana u klizanju u spomeniku kulturne baštine, opisavši to kao veliku promociju kako za spomeničku baštinu tako i za Pulu i Hrvatsku uopće.

I dok su jedni uživali u klizanju u Areni, drugi su bili razočarani. Naime, na raspolaganju je bilo 500 pari klizaljki i kada su sve u prvom valu iznajmljene, redari su, kako se ne bi stvarale gužve, zaustavili ulazak. I stvorili čep na ulazu. Stotinjak Puljana, među njima i male djece, tiskalo se na ulazu (službenom) u Arenu ne mičući se s mjesta.

Oni najuporniji u prvim redovima ispred Arene došli su na svoje tek u pola sata nakon ponoći kada su redari, shodno vraćenim klizaljkama, propuštali naredne pulske klizače. Međutim, još je puno građana ostalo izvan zidina amfiteatra. (Piše Goran ROJNIĆ; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter