I Umažanin Veljko Ivancic u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nisam uopce znao za to imenovanje. Sa mnom nitko o tome nije razgovarao. Za to su mi rekli neki ljudi koji su to procitali na internet stranicama Vlade. Bio sam i na jednom skupu gdje je bio i glavni tajnik HNS-a, ali o tome nismo progovorili niti rijeci. Još nisam dobio nikakvu službenu obavijest o tom Vladinom imenovanju", kaže Veljko Ivancic, predsjednik HNS-a Istre i zamjenik gradonacelnika Umaga, o tome što ga je Vlada na zatvorenom dijelu prošlotjedne sjednice imenovala u Nadzorni odbor Hrvatskog operatera tržišta energije - HROTE iz Zagreba.

HROTE, trgovacko društvo osnovano u travnju 2005., obavlja djelatnost organiziranja tržišta elektricne energije i tržišta plina kao javnu uslugu pod nadzorom Hrvatske energetske regulatorne agencije. Temeljne djelatnosti su mu i poticanje proizvodnje elektricne energije iz obnovljivih izvora energije te proizvodnje biogoriva za prijevoz.

Ivancic kaže da je nekoliko godina radio u sektoru plina, u društvu koje se bavilo distribucijom ukapljenog naftnog plina. U Umagu se bavi poslovima vezanim za obnovljive izvore energije pa je tako i lani u Vinkovcima na skupu udruge za razvoj Hrvatske, koja se zalaže za izgradnju 40-ak elektrana na bio masu, govorio o umaškom projektu izgradnje elektrane na biomasu koja bi proizvodila elektricnu i toplinsku energiju.

Taj diplomirani ekonomist smatra da je u NO HROTE imenovan vjerojatno zato jer se smatralo da može dati svoj doprinos u radu te tvrtke. Buduci da je dužnosnik, za rad u NO-u nece dobivati naknadu.

Izmijenjena je i odluka o zastupanju Vlade u Skupštini HROTE-a. S te je dužnosti opozvan Ivan Bubic iz Pazina, a novim je clanom imenovan Alen Leveric iz Pule, takoder HNS-ov kadar, koji vec godinama živi i radi u Varaždinu. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter