I Umag premašio milijun noćenja

Plaže još uvijek čiste (M. ANGELINI)
Plaže još uvijek čiste (M. ANGELINI)

Dobra turistička sezona nastavlja se i u srpnju, o čemu svjedoče brojni pokazatelji turističkog prometa. Nakon Poreča i Rovinja i Umag je zabilježio milijun noćenja u turističkim objektima. Taj je magični broj nadmašen 15. srpnja, dakle sedam dana ranije nego lani.

Inače, na području Turističke zajednice Umag u razdoblju 1. siječnja do 30. lipnja ove godine evidentirano je 174.000 dolazaka i 672.000 noćenja, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 23 posto u dolascima te za 25 posto u noćenjima. Prema postignutim rezultatima i najavama za ostatak godine, već se sad može utvrditi kako će i na području Umaga biti zabilježena još jedna rekordna turistička godina.

Dobrim turističkim rezultatima svakako su pridonijeli brojne manifestacije od početka godine. Održano je niz biciklističkih i drugih sportsko – rekreativnih manifestacija, a svakako treba naglasiti četvrto domaćinstvo Svjetskog juniorskog karate prvenstva na kojem je ove godine sudjelovalo preko 2.500 sudionika iz 69 zemalja svijeta. Pored mnogobrojnih sportskih manifestacija, organizirane su i manifestacije kulturnog te zabavnog karaktera. Posebno istaknuto mjesto zauzima prvo izdanje Sea Star Festivala, koji je u četiri dana na šest pozornica u Stella Marisu okupio preko 50.000 posjetitelja koji su pratili nastupe svjetski i regionalno poznatih glazbenika. Upravo je taj festival zaslužan što je u vrijeme njegova održavanja boravilo čak 50 posto više gostiju u odnosu na isti period proteklih godina.

- Od 14. srpnja traje i najveći sportski događaj u Hrvatskoj, 28. Plava laguna Croatia Open Umag koji sugrađanima i brojnim turistima do 23. srpnja nudi nezaboravan sportsko-zabavni doživljaj. Krajem srpnja Grad Umaga i Turistička zajednica grada Umaga pripremaju tradicionalnu Feštu od rajčica koja svake godine dupkom napuni glavni umaški trg. No, to nije sve. Tijekom ljeta pa sve do kraja godine, Umag će predstavljati pozornicu mnogobrojnih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija koje će nastaviti privlačiti turiste u naš grad, zadovoljno je rekao direktor Ureda TZ grada Umaga Milovan Popović. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter