I u recesiji ocuvan standard

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom sjednicom Opcinskog vijeca na Trgu Tomasa Bemba obilježen je Dan opcine Bale. Tom je prigodom nacelnik Edi Pastrovicchio rekao da se zbog recesije opcina ove godine zasad nije upustila u nove investicije, ali je sacuvala svoj visoki društveni i socijalni standard. Bale i dalje daju za novorodenu djecu najvecu pripomoc u Istri od pet tisuca kuna, osiguravaju besplatan vrtic za prvu godinu i za drugo dijete, stipendiraju sve studente, daju pomoci umirovljenicima i socijalno potrebitima.

- Preko svoje tvrtke Mon Perin i dalje cinimo napore za daljnji napredak, pa se ove godine najviše ulaže u kampove na obali. Pripremamo se za izgradnju doma sa odrasle, naglasio je Pastrovicchio.



Potom su urocene zahvale gradanima koji su se istakli u društveno korisnom radu. Zahvale su dobili Pietro Bruno Poropat, Giovanni Cuccurin, Giuseppe i Benito Mottica za više od pola stoljeca djelovanja u kulturnim udrugama, posebice zboru Mon Perin. Plesna skupina Extreme nagradena je za svoje uspješne nastupe u zemlji i inozemstvu, Marko Opšivac za titulu juniorskog prvaka svijeta u budokaju, a ženski odbojkaški klub Bale za ulazak u drugu ligu. Nagradena je i tvrtka Mon Perin uz 5. obljetnicu osnivanja.

Zahvalivši u ime Mon Perina Plinio Cuccurin je rekao da ta tvrtka, u koju je svoj kapital udružilo 420 Baljana, svake godine raste za 25 posto, a prihod od opcine od kampova se u pet godina sa 250 tisuca povecao na 2,5 milijuna kuna. Uz to u ovoj tvrtki se zaposlilo 61 pretežito mladih, od kojih je pola iz Bala.

Prije sjednice sa Trga la musa krenule je tradicionalna svecana povorka predvodena mažoretkinjama i limenom glazbom Mon Perin te kostimiranim prikazom žitelja srednjovjekovnih Bala. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter