I u Poreču kampanja "Glasaj protiv"

Kampanja Glasaj protiv odvija se i u Poreču - aktivistica CGI-ja s građanima (Fotografija Centra za građanske inicijative)
Kampanja Glasaj protiv odvija se i u Poreču - aktivistica CGI-ja s građanima (Fotografija Centra za građanske inicijative)

Danas je i u Poreču, u koordinaciji tamošnjeg Centra za građanske inicijative, počela kampanja "Glasaj protiv", kojom udruge civilnog društva i nevladine organizacije u Hrvatskoj žele informirati građane i iznijeti im svoje argumente zašto na predstojećem referendumu za izmjene Ustava, raspisanom za 1. prosinca, trebaju glasati protiv.

Aktivisti su tako Porečanima dijelili letke na kojima je istaknuto da 1. prosinca valja glasati protiv diskriminacije, isključivosti, ukidanja prava, kao i protiv netrpeljivosti. Također, naglašeno je da će se "sutra odlučivati i o tvojim pravima", kao i da "ovo nije referendum o braku, već o diskriminaciji manjina".

Iz CGI-ja vele da su zadovoljni reakcijama građana te da je većina rekla da su upoznati s time što referendum za sobom povlači, kao i da će glasati protiv predloženih izmjena Ustava.

Da ipak ne protekne sve glatko "pobrinuli" su se volonteri koji su prikupljali potpise za raspisivanje drugog referenduma, onog o pravima manjina, koji su letke, ponuđene im u duhu komunikacije i upoznavanja s argumentima, zgužvali i bacili.

Slično su reagirali u trgovini odjećom jednog svjetski poznatog brenda, inače znanog po svojim kampanjama kojima potiču toleranciju drugih i drugačijih, iz koje su aktivisticu promptno - izbacili, uz riječi da su "oni ZA". Treba pridodati da je ista trgovina na svojim ulaznim vratima tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma uredno imala nalijepljen plakat inicijative/udruge U ime obitelji. (D. BLAŠKO)


Podijeli: Facebook Twiter