I u Istri se može volontirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je na pulskoj tržnici Inicijativa za volonterski centar Istarske županije gradanima predstavila svoje aktivnosti i volonterske akcije. Cilj je bio informirati gradane o volonterstvu, pružiti im informaciju o tome gdje i na koji nacin mogu volontirati, odnosno promovirati vrijednosti volonterstva.

Takoder, predstavljene su i organizacije koje na širem podrucju Pule okupljaju volontere i koje svojim volonterskim radom unapreduju kvalitetu života u zajednici. Interes gradana bio je dobar, štoviše, pojedinci i predstavnici pojedinih udruga odlucili su dati svoj doprinos te se ukljuciti u volonterstvo.

- Želimo animirati gradane i potaknuti ih na volonterstvo. Nudimo informacije i mogucnost volontiranja u nizu akcija koje ce se održavati tijekom iducih šest mjeseci. Zasad su to akcije na podrucju Istre, no ukoliko netko želi volontirati i izvan granica, uputit cemo ih na prave adrese, rekao nam je potpredsjednik udruge ZUM Denis Sgagliardi, jedne od šest clanica Inicijative za volonterski centar.

Volontirati može svatko, rekao je, i stari i mladi, uvjeta nema. Važna je samo dobra volja i nešto malo vremena.

Predstavnici clanica Inicijative (udruga Suncokret, Zelena Istra, ZUM, Metamedij, Obiteljski centar Istarske županije te pulski Crveni križ) su putem akcije "Volontiram za 5" predstavili na koje nacine mogu volontirati pet sati, pet dana, pet mjeseci ili pet godina, a sve kako bi osvijestili gradanstvo o mnogobrojnim mogucnostima i nacinima volontiranja u svakodnevnom životu.

Zainteresirani su se upisali u bazu podataka Inicijative za volonterski centar i na taj nacin olakšali koordinaciju potreba organizacija za volonterima i želja gradana za volontiranjem. Takoder, gradanima su predstavljene akcije i kontakti odgovornih osoba koje su zadužene za volontere. (Nera SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter