I u četvrtak zastoji na slovenskoj granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastoji na graničnim prijelazima sa Slovenijom, do kojih je došlo u srijedu zbog štrajka zaposlenih u javnom sektoru, mogu se očekivati i u četvrtak, jer će carinici, za razliku od ostalih javnih službenika, svoj "bijeli" štrajk nastaviti.

Kako je u srijedu objavio slovenski radio, najveći zastoji danas su bili na graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje, gdje su vozači teretnih vozila zbog "temeljitije" carinske kontrole nego inače za izlazak iz Slovenije čekali četiri sata, dok su teretna vozila na ulazak u Sloveniju iz Hrvatske čekala i do šest sati. Otprilike jednako je bilo i na najvećem hrvatsko-slovenskom prijelazu Bregana-Obrežje.

U štrajku slovenskog javnog sektora koji je započeo ujutro i još traje, prema procjenama sindikata koji su štrajk organizirali, sudjelovalo je 80.000 do 100.000 zaposlenih.

Današnji prosvjedni skupovi štrajkaša i sindikalnih aktivista u desetak slovenskih gradova bili su mirni, a najmasovniji su bili u Ljubljani, gdje se po ocjenama sindikata ispred vlade i parlamenta okupilo desetak tisuća prosvjednika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter