I u Balama izdaju građevinsku dozvolu

Župan Valter Flego u društvu načelnika Kanfanara, Bala i drugih suradnika
Župan Valter Flego u društvu načelnika Kanfanara, Bala i drugih suradnika

U poslovnoj zgradi Općine Bale, u Istarskoj ulici na broju 13. od jučer se nalazi novouređeni Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije, koji je iz Rovinja preseljen u ovu pitoresknu Općinu. U Rovinju također nastavlja s radom ova služba.

Svečanom otvaranju uz župana Valtera Flega, koji je istaknuo da je ovo dobar primjer decentralizacije na terenu, prisustvovali su i načelnici Općine Kanfanar, Sandro Jurman kao i načelnik Bala, općine domaćina novog Odsjeka, Edi Pastrovicchio.   

Župan Flego izrazio je zadovoljstvo otvaranjem Odsjeka u Balama, napomenuvši kako je taj potez u skladu s policentričnim i uravnoteženim razvojem Istre čime se, smatra, i manjim središtima omogućava veći dinamizam i privlačenje kvalitetne gospodarske i uslužne strukture.

- Budući da je dosad sjedište Odsjeka za stanovnike okolnih općina bilo u Rovinju, siguran sam da će premještaj doprinijeti našoj glavnoj misiji, a to je efikasnija i kvalitetnija regionalna samouprava bliža i dostupnija svim našim građanima, rekao je Valter Flego, pri tom zahvalivši svima koji su doprinijeli brzoj i uspješnoj realizaciji ovog projekta. Valja podsjetiti kako Odsjek za prostorno uređenje i gradnju pokriva poslove Općina Bale, Kanfanar i Žminj, i u kojem je u tijeku rješavanje tisuću predmeta, prvenstveno vezanih uz legalizaciju bespravne gradnje.

 Inicijativu premještaja pozdravili su i prisutni načelnici Pastrovicchio i Jurman kazavši kako će novootvoreni Odsjek približiti uslugu građanima te im olakšati poslove koji su do sada morali obavljati u Rovinju. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter