I turisti zaobilazno u Rabac?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Naš sektor nitko nije konzultirao oko zatvaranja dionice državne ceste Most Raša - Barban, požalila se na sjednici Skupštine Turisticke zajednice Labina direktorica Radmila Paliska Kos. Od tvrtke Cesta, izvodaca radova, izvijestila je, zahtijevaju da se promet jednom trakom omoguci dva mjeseca prije negoli je to predvideno, od 15. travnja, kada su najavljeni prvi transferi gostiju s pulskog aerodroma.

Pomoc traže i od Udruge hrvatskih putnickih agencija te gradonacelnika i župana, kao predsjednika lokalnog i regionalnog TZ-a.

Hrvatske ceste, investitor u obnovi dionice, obustavile su sav promet od 2. ožujka do 15. lipnja, ponajprije zbog rekonstrukcije i gradnje mostova preko rijeke Raše i tamošnjih obuhvatnih kanala. Preporuceni zaobilazni pravac - preko Žminja, Sv. Katarine i Potpicna - dvostruko je duži od redovnih 40-ak kilometara.

- Kolikogod pozdravljamo sanaciju ceste, realno je pitati kome ce agencije ispostaviti racune za dvostruke kilometraže od onih ugovorenih te kakav ce dojam, vozeci se zaobilazno, ponijeti gosti, istaknula je Paliska Kos.

Tulio Demetlika, labinski gradonacelnik i celnik TZ-a, nada se da ce "cim se riješe mostovi" izvodac, sukladno obecanjima, iskazati razumijevanje glede potreba turistickih agencija.

- Ima rješenja da se barem prije Uskrsa, makar usporeno, prometuje tom dionicom, što bi naravno i koštalo jer je to bez pontonskog mosta u naselju Most Raša teško izvedivo, zakljucio je Edi Cernjul, predsjednik Uprave hotelske tvrtke Rabac d.d.


Podijeli: Facebook Twiter