I Teranke u sjećanje na Vinka Cocu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Činjenica da su se iste večeri u Rijeci - na nekoliko stotina metara udaljenosti - održala dva publici atraktivna koncerta, nije omela najgorljivije ljubitelje klapskog pjevanja da i ove godine, po dvadeset i prvi put, prisustvuju Bašćinskim glasima, tradicionalnom koncertu najboljih klapa, koji je održan u Hrvatskom domu na Sušaku.

O dobroj atmosferi u kojoj je održan i ovaj klapski koncert govori i podatak da je trajao puna tri sata, da su se klape prikazale u najljepšem izdanju, sve izišle na bis (neke i dva put!), a kroz program je u svom stilu vodio Joso Krmpotić, legendarni novinar i voditelj Radio Rijeke.     Nakon riječkih Vidulica nastupila je klapa Braciera iz Bola, Kampaneli iz Donjih Kaštela, Kožino iz Zadra, Mriža iz Splita, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Pinguentum iz Buzeta, Teranke, ženska klapa iz Pule, a publiku je oduševila najmlađa po stažu, klapa Munita iz Zadra.

Koncert je završio sjećanjem na Vinka Cocu, nedavno preminulog najpopularnijeg klapskog tenora, zahvalama za sve što je dao tradicionalnom dalmatinskom pjevanju i svim našim klapama, kojima je bio uzor, a mnogima i podrška, učitelj... Trenuci u kojima su sve klape zajednički otpjevale dvije pjesme u spomen na Vinka Cocu - bio je jedan od najemotivnijih dijelova ove večeri, za koju najvjerniji među posjetiteljima kažu da je bila među najuspješnijim bašćinskim koncertima uopće. (Svjetlana HRIBAR, NL)


Podijeli: Facebook Twiter