I stolicom u obranu parkirnog mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kronicni nedostatak parkirnog prostora natjerao je mnoge Puljane da se dosjete kako ga osigurati u blizini svojih zgrada. Pogotovo je to vidljivo u užem i širem središtu grada gdje se mnogi na razne nacine bore s ostalim vozacima pa nerijetko posežu za radikalnim potezima ne bi li osigurali svom limenom ljubimcu mjesto ispod prozora, ili barem u blizini zgrade.

I dok je na nekim mjestima u gradu dozvoljeno prometovanje pješackom zonom iskljucivo za vozila stanara, cime su oni riješili problem parkiranja, mnogi su suvlasnici zgrada svoj parkirni prostor odlucili osigurati raznim preprekama, najcešce lancima s lokotom ciji kljuc posjeduju stanari.

Najcešce se tu radi o prepreci ulaska na okucnicu zgrade koju su stanari prije dugi niz godina izabrali kao parkirno mjesto te ne žele da im ga sugradani koji dolaze u grad na posao vozilima uzurpiraju.

- I naše su službe primijetile da se pojedine površine ograduju lancima, no to cine suvlasnici nakon što su im definirane nužne okucnice zgrada. Te površine pripadaju zgradama, pretežno kao okucnice, i rijec je o zaštiti da im drugi ne bi parkirali na njihova mjesta.

Prepreku postavljaju i održavaju površinu u skladu s odlukom o komunalnom redu. Naravno, javna površina u vlasništvu Grada ne smije se na taj nacin ogradivati, pojasnila je Martina Šaina, zamjenica procelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

I dok nema niceg spornog u ogradivanju okucnice da bi se sacuvala parkirna mjesta, u posljednje vrijeme sve su cešci potezi gradana koji na parkirna mjesta postavljaju razne "kozlice", palete, tavalone i slicne prepreke kojima se cuva parkirno mjesto. Naš je reporter zabilježio samo neke od trikova koji se svakodnevno koriste.


Podijeli: Facebook Twiter