I sportaši promoviraju Pulu

Igor Pamić - taktika u prvom planu (D. ŠTIFANIĆ)
Igor Pamić - taktika u prvom planu (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače izbornika Hrvatske U21 selekcije u karateu Dubravka Koleca i jednog od najboljih hrvatskih boksačkih profesionalaca Mirzeta Bajrektarevića.

- Sport je način života i bilo da je riječ o profesionalnom, amaterskom ili pak rekreativnom uvijek je dobro kada se promiču vrijednosti i brojni pozitivni učinci koje za sobom nosi takav način života, posebice kod mlađe populacije. U svojoj dosadašnjoj karijeri, uz mnogo truda, znoja i odricanja postigli ste značajne uspjehe na međunarodnoj sceni i doprinijeli promociji naše Pule. Kao Grad, sustavno ulažemo znatna financijska sredstva upravo u podizanje razine kvalitete sporta i sportskih objekata kako bi što većem broju naših sugrađana omogućili adekvatne uvjete za rekreacijom i bavljenjem sportom, kazao je gradonačelnik.

Izbornik Kolec potvrdio je kako se sve više mladih uključuje u razne sportske aktivnosti čime usvajaju zdrave navike i utječu na kvalitetu života.

- Karate je odličan sport jer omogućuje razvoj psihofizičkih sposobnosti pojedinaca i odličan je protiv stresa, pa se stoga i preporučuje svima, od onih najmlađih do onih starijih, kazao je Kolec koji je aktivan u radu Centra borilačkih vještina u Društvenom centru Rojcu gdje trenutno radi s 50-ak mladih sportaša karatista.

Izbornik Hrvatske U21 selekcije u karateu Dubravko Kolec diplomirani je trener s dugogodišnjim iskustvom u radu te je u svojoj karijeri trenirao i radio s brojnim proslavljenim sportašima, a sudjelovao je i u pripremama pulskog boksača Mirzeta Bajrektarevića za titulu internacionalnog prvaka u IBF verziji.

- Krajem listopada ove godine imao sam meč u Malagi za titulu protiv domaćeg boksača Ronnya Landate koji je na kraju slavio zahvaljujući bodovima sudaca. Iz svakog meča nastojim izvući pouku, naučiti lekciju i u idućem susretu biti bolji. Imam već priličan broj borbi iza sebe i veselim se svakom idućem izazovu, poručio je Bajrektarević i zahvalio gradonačelniku i Gradu Puli na dosadašnjoj potpori. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter