I slovenska policija na meti provalnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz  dva službena automobila parkirana iza policijske postaje u slovenskoj Postojni provalom je odnesena policijska oprema, uključujući i automatsku pušku Heckler & Koch, sa spremnikom i streljivom koji još nisu nađeni, a policajcima zbog kršenja propisa prijeti otkaz, potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare načelnik lokalne policijske uprave Danimir Rebec.

Razbivši zadnja stakla na vozilima provalnici su u večernjim satima došli su automatske puške, tri neprobojne kacige i isto toliko neprobojnih zaštitnih prsluka, potvrdio je Rebec, dodavši da će ravnatelju policije predložiti disciplinsku mjeru izvanrednog otkaza policajcima koji su postupili nesmotreno i mimo propisa jer po pravilima službe opremu i oružje moraju deponirati u postaji.

Do provale u vozila došlo je krajem prošlog tjedna, a policija ima indicija da bi to moglo biti povezano s još nekoliko provala u okolici koje su se dogodile otprilike u isto vrijeme.

Prije toga, glasnogovornica slovenske policije Anita Leskovec potvrdila je da je jedan osumnjičenik za provalu uhićen, ali da automatska puška još nije pronađena pa se istraga o slučaju nastavlja.

Policija ispituje moguću povezanost slučaja sa više od deset sličnih provala koje su se na području Postojne dogodile u zadnja dva mjeseca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter