I Slovenci pomažu u potrazi za Antonijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak je nastavljena potraga za nestalom Antonijom Bilic te ce se na širem podrucju od Oklaja do Kistanja ukljucivo i rijeku Krku pretraživati na podrucju od Brljana prema hidrocentrali, priopcila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Pretragom terena na podrucju od Oklaja do Kistanja nije pronadeno tijelo 17-godišnje Antonije iz Kricki pored Drniša koja je nestala 7. lipnja ove godine, iako je pretraživana lokacija koju je istražiteljima otkrio Dragan Paravinja, uhiceni vozac kamiona u koji se na dan nestanka, kako je dokazalo forenzicko vještacenje, ukrcala nestala maloljetnica.

U potrazi, osim pripadnika PU šibensko-kninske, sudjeluju pripadnici plicijskih uprava splitsko-dalmatinske i zadarske, Interventne policije te HGSS-a i vatrogasaca, sveukupno 130 ljudi. Od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca doznajemo da je pomoc stigla i iz Slovenije. 'Na našu molbu u potragu je ukljucena slovenska vojska i policija. Naime oni imaju specijalni uredaj za pretraživanje ispod lavina koji se može koristiti i za vodu', rekao je za tportal Borovec. Potrazi se prikljucila grupa od šest slovenskih policajaca i pripadnika vojske sa vojnim camcem i sonarom kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna vodene površine.

Dragan Paravinja (43) je nakon uhicenja u Republici Srpskoj policiji priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilic, a u ponedjeljak je prebacen u sarajevski zatvor.

Protiv Dragana Paravinje šibensko Županijsko državno odvjetništvo poslijepodne je zatražilo istragu zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilic kako bi prikrio pokušaj silovanja. Od istražnog suca za mladež šibenskoga Županijskog suda zatraženo je pokretanje istrage protiv 42-godišnjeg Paravinje, izdavanje tjeralice te odredivanje pritvora zbog posebno teških okolnosti nedjela.

Paravinju, koji je priznao zlocin, tereti se da je 7. lipnja oko 10 sati na cesti Šibenik-Drniš upravljao tegljacem iz smjera Splita prema Zagrebu i da je dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb, kod mosta na Cikoli, ugledao Antoniju Bilic koja je stopirala. Nakon toga se kamionom okrenuo, stao i povezao je, no u jednom se trenutku vozeci prema Splitu zaustavio s namjerom da s njom ima spolni odnos. Kako u tome nije uspio, osnovano se sumnja da je, kako bi sprijecio da se otkrije njegovo nedjelo, usmrtio maloljetnicu, navodi se u priopcenju državnog odvjetništva.

Za teško ubojstvo za koje je Paravinja osumnjicen kaznenim je zakonom propisano najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora.

Osim za zlocin nad Antonijom Bilic, cije tijelo još nije pronadeno, od prije dva dana protiv Paravinje se na splitskome Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je krajem lipnja prošle godine na podrucju Omiša pokušao silovati 24-godišinju autostopisticu. I u tom slucaju zatraženo je pritvaranje osumnjicenog.


Podijeli: Facebook Twiter