I sljedećeg tjedna prikupljanje pomoći za poplavljene

Prikupljanje humanitarne pomoći nastavlja se od ponedjeljka u Crvenom križu (M. ANGELINI)
Prikupljanje humanitarne pomoći nastavlja se od ponedjeljka u Crvenom križu (M. ANGELINI)

Iz županijskog Crvenog križa saznajemo da je do četvrtka na području Istarske županije u organizaciji Crvenog križa prikupljeno više od 45 tona namirnica, higijenskih potrepština i posteljine od čega je dio, zahvaljujući susretljivim prijevoznicima koji su poklonili prijevoz, uručen Crvenim križevima pogođenih područja.

- Obavještavamo građane da je akcija još uvijek u tijeku, te će gradska društva Crvenog križa s područja Istarske županije i dalje biti otvorena za primanje pomoći za poplavljena područja. Povlačenjem vode doći će do niza novih problema poput prostora koje je potrebno isušiti, dezinficirati i sanirati kako bi spriječili nastanak zaraza, pogotovo uslijed toplog vremena, te dosadašnji apel mijenjamo sukladno potrebama, navodi Elza Damijanić, ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije.

Građani tijekom tjedna od 26. do 30. svibnja, u vremenu od 8 do 15 sati mogu u gradskim društvima Crvenog križa svog područja, na dosadašnjim adresama i dalje uručiti donacije.

Potrebni su slijedeći artikli: hrana dužeg roka trajanja, higijenske potrepštine, ručnici, deterdženti za rublje, sredstva za čišćenje, sredstva za dezinfekciju, baterijske lampe i ulošci za njih, zaštitne maske, sprejevi protiv komaraca, metle, četke, gumene čizme, gumene rukavice, radničke rukavice i pribor za bojanje zidova.

- Posebno apeliramo na tvrtke koje se bave proizvodnjom ili prodajom ovih proizvoda, a valja napomenuti da nam je i dalje prijevoz dragocjena donacija, navode iz Crvenog križa.

Građani  i dalje mogu sudjelovati u akciji uplatama na račun Hrvatskog Crvenog križa, on-line donacijama ili putem donatorskog telefona (vidi www.hck.hr). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter