I Rovinjština se pridružila Južnoj Istri


Grad Rovinj te općine Bale i Kanfanar pristupili su Lokalnoj akcijskoj grupi Južna Istra koja je do sada okupljala grad Vodnjan i općine Barban, Fažanu, Ližnjan, Marčanu, Medulin i Svetvinčenat.

Zbog novih članica početkom je tjedna održana izvanredna izborna Skupština LAG-a u baljanskom kaštelu Bembo, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se na četverogodišnji mandat za predsjednika imenuje dosadašnji predsjednik Ezio Pinzan iz Vodnjana. Funkciju dopredsjednika obnašat će Enco Crnobori iz Medulina. Na skupštini, kojoj su prisustvovali (grado)načelnici te predstavnici gospodarstva, turizma, poljoprivrede, civilnog sektora i lokalnog stanovništva, usvojen je i novi Statut LAG-a, a imenovani su i ostali članovi Upravnog odbora s područja svih jedinica lokalnih samouprava, od sada i s Rovinjštine.

Uoči sjednice Jasenka Kapuralin iz Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) održala je predavanje o novim mogućnostima financiranja kroz programe europske teritorijalne suradnje te predavanje o Leader pristupu i ulozi LAG-ova u Hrvatskoj za razdoblje do 2020. godine.

LAG Južna Istra, piše u priopćenju, ima za cilj potaknuti članove lokalne zajednice na osmišljavanje aktivnosti koje doprinose razvoju tih područja, kako na gospodarskom planu, razvoju infrastrukture, očuvanju prirodne, tradicijske, kulturne i povijesne baštine tako i na unaprjeđenju društvenog i kulturnog života stanovnika. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter