I regionalna hip hop scena u iščekivanju svjetske legende

(K.FLEGAR)
(K.FLEGAR)

Gotovo da se može i započeti sa odbrojavanjem, jer samo dva tjedna dijeli nas od početka drugog izdanja festivala MTV SummerBlast koji će se 25. i 26. kolovoza održati na tratini uvale Peškera a sa koje "puca" prekrasan pogled na starogradsku jezgru Grada Poreča. Ime koje je privuklo ove godine najviše pažnje zasigurno je legendarni Will Smith koji se zajedno sa svojim bendom već danima priprema za svoj prvi nastup nakon dugogodišnjeg izbivanja sa scene. Smith i DJ Jazzy Jeff u Poreč stižu s timom koji će brojiti više od 20 ljudi, a na njihovu karijeru, dolazak te povratak na glazbenu scenu osvrnula su se i najveća lica regionalne hip hop scene.

Posljednje osvježenje na lineupu drugog izdanja festivala je tako i domaća hip hop legenda Filip Ivalja koji već desetljećima djeluje pod imenom DJ Phat Phillie. Bio je voditelje legendarne emisije Blackout na zagrebačkom radiju 101, svirao diljem svijeta, i jedan je od osnivača najzanimljivijih hip hop festival u Europi, onog  Fresh Islanda. Uoči porečka nastupa izjavio je kako će mu biti izuzetna čast i zadovoljstvo svojim DJ setom otvoriti Willov i Jazzyjev povratnički nastup. Rekao kako je odrastao na glazbi Jeffa & Fresh Princea od sredine 80-ih pa sve do danas, a serija Fresh Prince s Belairea za mlade hip-hoppere tada u Zagrebu imala veliki utjecaj.

Niti osječki reper Stjepko Galović poznatiji kao Kandžija, koji iza sebe već ima pet albuma, a također je odrastao uz kultnu seriju u kojoj su poznati dvojac Smith i DJ Jeff imali glavne uloge, ne krije oduševljenje.  "Fresh Prince mi je bila jedna od najdražih serija kad sam bio klinac. Jeff je imao najjaču ulogu, a uz to mi je i dan danas jedan od najboljih DJ-a svih vremena. Njihova stvar Summertime je klasik, a Smith je toliko jak da se nadam da bi, ako stigne, možda mogao usput i spriječiti porez na nekretnine, a onda snimiti i film o tome, izjavio je u šali Kandžija.

Jedno od najcjenjenijih lica bosansko-hercegovačke hip hop scene zasigurno je reper i grafiter Frankie koji se svojom glazbom često osvrće na političku situaciju u susjednoj državi. Dolasku američkog glazbenika posebno se raduje, pa je i on odlučio u Poreč doći samo zbog njegovog nastupa. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter