I RWE Energija prilagođava cijene od 1. listopada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka RWE Energija najavila je danas da će od 1. listopada prilagoditi svoje cijene kako bi i dalje ponuda te tvrtke bila niža u odnosu na HEP kao dominantnog opskrbljivača električnom energijom.

"RWE Energija je od početka dolaska na hrvatsko tržište građanima ponudila uštedu do 12 posto u odnosu na dominantnog opskrbljivača, HEP ODS. Ta odluka ostaje bez obzira na promjenu cijene dominantnog opskrbljivača. RWE se ugovorom s krajnjim kupcima obvezao sniziti cijenu u odnosu na dominantnog opskrbljivača, ukoliko ovaj bude snižavao cijene. Time RWE-ovi potrošači zadržavaju sve obećane uštede", navodi se u priopćenju RWE Energije.

Iz RWE Energije najavljuju da će svoje cijene prilagoditi već od 1. listopada, a odnosit će se i na korisnike koji su već potpisali ugovor s RWE Energijom. "Tako će potrošači koji su već prepoznali konkurentne prednosti RWE Energije električnu energiju i dalje kupovati povoljnije", navodi se u priopćenju u kojem se pritom ne iznose podaci koliko bi RWE Energija mogla sniziti svoje cijene od početka listopada.

Današnjom objavom i iz RWE Energije su reagirali na odluku HEP-a da će od 1. listopada sniziti proizvodni dio cijene električne energije za 10,7 posto, što će u konačnici za kućanstva koja opskrbljuje HEP značiti nižu ukupnu cijenu struje od 6 do 7 posto. Iz RWE Energije podsjećaju da svojim potrošačima nude tri modela - Ideal (ugovara se na tri godine), Bonus (ugovara se na dvije godine) i Klasik (ugovara se na godinu dana), te da svi koji putem interneta sklope ugovor za modele Ideal i Bonus ostvaruju dodatan bonus od 2 posto. U priopćenju iznose i okviran izračun prema kojem bi krajnji potrošač, koji je do sada imao mjesečni račun za struju 350 kuna, odabirom modela Ideal ostvario godišnju uštedu od 567 kune, u Bonusu uštedu od 480 kuna, a odabirom Klasika uštedio bi 422 kune godišnje, za prvu ugovorenu godinu opskrbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter