I. Rakitić: Imam 100% povjerenja u izbornika Kovača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić izjavio je kako podupire izbornika Niku Kovača, te da treba imati povjerenje u igrače i stručni stožer u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se održati u Francuskoj 2016. godine.

"Nije da pravdam izbornika, nego ja, sa svoje strane imam 100 posto povjerenja u njega i nema potrebe pričati o tomu, ne bih volio ni vidjeti pitanje - što bi bilo da sam igrao u napadu", rekao je Rakitić na konferenciji za novinare u Splitu gdje se trenutačno odmara komentirajući javne polemike glede izbornika Kovača i pozicije zadnjeg veznog koja mu je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bila namjenjena u hrvatskoj reprezentaciji.

Pritom je Rakitić naglasio kako je momčad na prvom mjestu, te da će on u reprezentaciji izvršavati zadatke koji se budu od njega tražili.

"Ja ću uvijek na bilo kojoj poziciji dati sve od sebe za reprezentaciju", istaknuo je Rakitić.

Po njegovim riječima, uspjeh je što se hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu nadmetala s "velikim zemljama", ali da ne može reći da je zadovoljan jer "mi imamo talent da budemo još uspješniji".

"Naš cilj je bio da prođemo grupu, ali nismo uspjeli i to je sigurno bolno, no uvjeren sam da ćemo u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo biti moćni i još bolji", kazao je Rakitić.

Komentirajući odluku Ognjena Vukojevića da neće više igrati za reprezentaciju, Rakitić je kazao kako svaki igrač ima svoje mišljenje i donosi odluke na svoj način.

"Ogi je moj veliki prijatelj, to je njegova odluka i ja je prihvaćam i nemam što reći", dodao je Rakitić.

Po njegovom mišljenju Lionel Messi je zasluženo proglašen najboljim nogometašem SP u Brazilu.

Govoreći o svojem prelasku u Barcelonu gdje će igrati sa zvijezdama Messijem, Neymarom i Suarezom, Rakitić je kazao kako je to prilika za napredovanje.

"Jedva čekam upoznati suigrače u Barceloni, stil igre o kojem svi pričaju i ne bih da budem samo dio toga nego hoću biti pravi i učiti od njih ali i da oni uče od mene", poručio je Rakitić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter