I pulski HSLS uz Peđu Grbina


Koaliciji SDP-a, SDSS-a i HSU-a, koja će za gradonačelnika Pule na predstojećim izborima podržati Peđu Grbina, pridružio se i HSLS. Goran Čujić, tajnik pulskog HSLS-a, obrazložio je na današnjoj konferenciji za novinare ovu stranačku odluku.

- Izvršni odbor HSLS-a Grada Pule prošli je tjedan donio odluku o pristupanju koaliciji, jer smatramo da se radi o kadrovima koji su sposobni obnašati gradsku vlast kvalitetno, a što je još bitnije, radi se o koaliciji u kojoj partneri imaju izrazito bliske gospodarske programe. Želim napomenuti da u ovoj koaliciji nije bilo nikakvih govora o kadrovskim rješenjima, a trenutno radimo i na potpunom usklađenju naših programa djelovanja. Smatramo da je za svaku, pa tako i za gradsku vlast najkvalitetnije rješenje kada se sastoji od koalicijskih partnera koji međusobno jedni druge kontroliraju u izvršenju te vlasti, kazao je Čujić.

U ime HSU-a Radenko Ognjenović pozdravio je ovu odluku i izrazio uvjerenje da se samo zajedničkim snagama može doprinijeti drugačijem, boljem upravljanju Gradom.

Danijel Ferić, povjerenik pulskog SDP-a, osvrnuo se na nedavnu proslavu rođendana IDS-a s koje su u javnost doprle, kako je rekao, izjave pojedinaca koje prelaze granice dobrog ukusa. Istodobno je čestitao političkim suparnicima 23. obljetnicu djelovanja rekavši da među IDS-ovcima ima dobrih i marljivih ljudi i osobnih prijatelja.

- Dok neki već određeno vrijeme ponavljaju da su ovo izbori za ili protiv Istre, i dok njihov "najdraži vođa" poručuje da je na djelu destabilizacija Istre, da je IDS potreban Istri više nego ikad, da žele zaštititi interese građana i tako dalje, ovim putem poručujem vrhu IDS-a da se ja kao rođeni Istrijan, Puležan, i napola Labinjan, sramim ovakvog župana. IDS nije potreban Istri već pojedincima u Istri i to za gomilanje osobne imovine, osvajanje pozicija, dijeljenje sinekura i zapošljavanje podobnih. Također poručujem pojedincima iz vrha IDS-a da ih sram može biti kako obmanjuju javnost pritom trošeći milijune javnog novca kojim plaćaju PR agencije da bi glancali vlastiti lik i djelo. Naprosto je nevjerojatna količina bahatosti i arogancije koji se manifestiraju kroz istupe "najdražeg vođe", "najdražeg kandidata" i "najdražeg potpredsjednika". I zato kažem da je dosta jednoumlja koje se provodi i talačke politike koja se vrši nad građanima Istre, jer nakon 23 godine oni se i dalje nadaju osvajanju glasova na račun nekakvog imaginarnog antagonizma, poručio je Ferić.

Peđa Grbin nadovezao se pak da ovo nije prvi put da se takve riječi čuju od IDS-a s obzirom da je Ivan Jakovčić, između ostalog, više puta govorio da IDS ima povijesno pravo na Istru.

- Nitko nema povijesno pravo ni na Istru, ni na Pulu, ni na Hrvatsku. Nadali smo se da su ta vremena ostala u '90-ima i da su nestala s političke scene s odlaskom Franje Tuđmana. Nažalost, danas se opet bude, u Istri u riječima Jakovčića, a u Hrvatskoj u riječima Karamarka, i njihove retorike su jednostavno iste. Međutim, uvjeren sam da ovakva naša prepucavanja građanima samo ogađuju politiku i izbore, i ovog trenutka želim tome reći dosta. U kampanju za izbore ušli smo otvoreno, govoreći o našim planovima i projektima, ali se to, nažalost, vrlo brzo pretvorilo u nešto drugo inzistiranjem naših političkih suparnika. Stoga im s ovog mjesta poručujem da ćemo od sada naše aktivnosti usmjeriti isključivo na prezentaciju programa čije ćemo dijelove predstaviti na tribini 25. veljače. Jer ovo u što se izrodila kampanja je degutantno, premda ne i neočekivano. Dozvolite mi da se još jednom ispričam svim građanima Istre za sve što su do sada imali prilike čuti u tom političkom prepucavanju, poručio je Grbin. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter