I Puljani koreografi plesne predstave "PROmjena"

Autori 'PROmjene' su Puljani Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić te Martina Nevistić
Autori 'PROmjene' su Puljani Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić te Martina Nevistić

Zagrebački plesni ansambl u suradnji sa ZeKaeM-om i MSU-om najavljuje premijeru plesne predstave "PROmjene" 10. i 11. studenog u dvorani Gorgona MSU-a u 20 sati za koju su koreografiju napravili Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić iz Pule te Martina Nevistić.

Radi se o trodijelnom omnibusu u kojem se troje mladih koreografa bavi današnjim društvom kao naslijeđem promjena započetih krajem 60-ih godina prošlog stoljeća. Nadahnuti tim vremenom previranja, vremenom završetka hladnog rata, razvoja medija, početka masovnih komunikacija, studentskih demonstracija, borbe za ljudska prava te općeg buđenja svijesti, kao i razvojem pop-kulture, autori se bave društvenim pitanjima aktualnim danas jednako kao i tada. 

Ognjen Vučinić tako u prvom dijelu omnibusa tematizira položaj žene u društvu, kao i žensku perspektivu na vlastitu društvenu ulogu. U drugom dijelu Martina Nevistić bavi se ideologijom nenasilja. Aleksandra Mišić stvorila je za kraj predstave energičan i političan komad inspiriran vječnom borbom za pravo glasa, točnije za pravo da se progovori.

Mišić, Nevistić i Vučinić sudjeluju i kao plesači, a uz njih još nastupaju Sara Barbieri, Petra Chelfi, Petra Valentić i Anteo Ukušić. Dramaturgiju potpisuje Rona Žulj, a glazbu Samir Kadribašić. Za odabir kostima zaslužna je Kristina Jakovac Bangoura. (M. Ra.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter