I Puljani ce planirati buducnost rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula pocet ce odredivati smjernice za uredenje rive, a koje ce biti dio plana urbanistickog uredenja sjevernog dijela Pulskog zaljeva.

Prezentirano je to na konferenciji za novinare u srijedu na kojoj su o viziji buduce rive govorili gradonacelnik Boris Miletic i predstavnici AD arhitekture i dizajna Davor Mattichio i Alma Cvitan Mattichio te vlasnik pulske tvrtke Communico Marino Brecevic.

Miletic je rekao da se stvaraju preduvjeti da se Pula vrati moru, a planira se da se projekt, nakon ulaska Hrvatske u EU, financira iz europskih fondova jer se, s obzirom na zahtjevnost, ne može staviti na teret proracuna.

U osmišljavanju projekta aktivno bi sudjelovali gradani, institucije i gospodarstvenici pa su tako vec razgovarali s Uljanikom, Arenaturistom, Puljankom, ACI marinom i Hrvatskom željeznicom, a razgovarat ce i s Luckom upravom i kapetanijom. Prijedlozi se mogu pisanim putem davati do 21. svibnja.

Brecevic je rekao da bi se natjecaj za izradu plana uredenja raspisao u rujnu. Miletic je istaknuo da se ne planira za sutra, vec se žele razmotriti vizije za ovo podrucje.


Podijeli: Facebook Twiter