I Puljani bez TV signala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom petka dana iz nekoliko pulskih kvartova gradani su dojavili da ne mogu gledati niti jedan TV program. Stoga smo nazvali odgovorne u tvrtki Odašiljaci i veze odakle smo u poslijepodnevnim satima dobili odgovor da su u protekla tri dana iz gotovo svih dijelova Istre, a pogotovo s podrucja Pule, dobili niz poziva.

Medutim, njihove dežurne ekipe koje su kontinuirano na terenu i provjeravaju odašiljace, nisu uocile nikakav kvar.

"Odašiljaci su ispravni i rade kako planiranom snagom tako i tehnickim performansama. Dakle, što se tice našeg posla, ne možemo ništa više uciniti dok državna tijela ne odrade svoj posao, a diplomacija svoj.

Naime, i gradanima Istre je poznato da smo zbog nelegalnih talijanskih odašiljaca pustili u rad naše nove odašiljace, medutim, ovako lijepi dani, s jacim zagrijavanjima atmosfere pridonose sve jacim smetnjama.

Digitalni signal je takve naravi da se smetnje ne vide, vec se ne vide televizijski programi, što ljude najviše i muci", doznajemo iz Odašiljaca i veza, a naš sugovornik savjetuje da se ili gradani malo strpe ili da sami provjere u kojem pravcu su im usmjerene antene pa ih malo pomaknu.


Podijeli: Facebook Twiter