I Pula ima svoje lokote ljubavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite li zauvijek sacuvati leptirice u trbuhu i zakljucati taj uzvišeni osjecaj "dopaminskog ludila" poznat kao zaljubljenost? Kupite lokot, i samo ga objesite negdje kao zalog vjecne ljubavi. Umjesto kreativnim izražavanjem, moderni ljubavnici diljem svijeta sve cešce zapecacuju ljubav tzv. ljubavnim lokotima. A brojni gradovi u svijetu poznati su po svojim "lokotima ljubavi" koje zaljubljeni zakljucavaju na ogradama i tako obecavaju svoju vjecnu ljubav jedni drugima. Nekome je Pariz romantican, a nekome, eto, i Pula. Bilo je tako i sa zaljubljenim Mariom i Lidijom uz Ljubljane koji su, ocito ocarani atmosferom i vedutom s romanticnog pulskog Kaštela, odlucili svoju ljubav "zalokotirati" na ogradi mosta Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u Puli (Museo strorico e navale dell' Istria).

Kada su djelatnici muzeja primijetili lokot s ugraviranim imenima i zakljucili da je rijec o "ljubavnom lokotu", krenuli su preko Facebooka u pronalazak aktera prve zakljucane ljubavi na Kaštelu. Do danas, par još nisu pronašli, ali porucuju da ako se jave s tocnim datumom i mjesecom kada su tu u Puli "zalokotirali" svoju ljubav, Muzej im, u dogovoru s hotelom Kaštel u Motovunu, kao nagradu poklanja romanticno nocenje sa SPA tretmanom u jednom od najromanticnijih istarskih gradica.

I bio je to samo povod da se, nakon Pariza, Rima, Moskve, Seula i Ottave, i Pula uvrsti na rutu zaljubljenih parova koji svoje ljubavi zakljucavaju. U Hrvatskoj su to vec napravili Zagreb, Rijeka, Šibenik, Makarska i Dubrovnik, a od danas se, eto, i Pula i službeno pridružila ovom cinu neke nove romantike. A oni koji žele i zapamtiti Kaštel kao mjesto ljubavnih izjava, u Povijesnom muzeju mogu kupiti i lokote u crvenoj, žutoj i plavoj boji i to po cijeni od 25 kuna. Naravno, uvijek možete donijeti svoj i zakljucati ga, u bilo koja doba dana, ili pak noci, za one sramežljive ili romanticne koji to vole uciniti ispod punog mjeseca, koji ce baš nocas obasjati pulski Kaštel. Jer, iza svakog lokota krije se jedna ljubavna prica. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter