I Pula će dobiti svoju biciklističku ophodnju

Policijska biciklistička ophodnja na Portarati (M. MIJOŠEK)
Policijska biciklistička ophodnja na Portarati (M. MIJOŠEK)

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji je započeo u srijedu i traje do utorka 22. rujna jučer je na trgu Portarata predstavljena biciklistička ophodnja Policijske uprave Istarske. Kako saznajemo na njihovom štandu, zapravo je riječ o dva policajca i jednoj policajki koji pokrivaju područje Fažane, Medulina i Premanturu-Banjole. Za Pulu se također planira oformiti biciklistička ophodnja, ali još nije definirano tko će - pedalirati.

Obrazac u slučaju krađe

"Građani dođu i informiraju se o našim aktivnostima, jer je ovo u sklopu Tjedna mobilnosti, a mi ih educiramo o različitim mogućnostima koje imaju. Vrlo rado uzmu i obrazac koji smo im pripremili, a koji bi bilo dobro da imaju u slučaju da im se bicikl otuđi. Na tom obrascu treba popuniti niz podataka o biciklu, pa čak i o dijelovima, jer uvijek postoji šansa da se pronađe, ili samo dijelovi", istaknula je djelatnica PU istarske.

Na Portarati je svoja vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću izložilo i Društvo distrofičara Istre, a kako saznajemo od predsjednika DDI-a Josipa Brkljače, i njihova vozila omogućuju mobilnost. U ovu su aktivnost promocije multimodalne mobilnosti i krenuli partnerski s Gradom Pulom.

Multimodalna mobilnost

- Zapravo nam se sviđa ta multimodalna mobilnost jer to znači da se kombinira više načina prijevoza i više prijevoznih sredstava. I to podržavamo, istaknuo je Brkljača.

U neposrednoj blizini, na Giardinima, i dalje je, do subote, od 9 do 18 sati sajam cvijeća na kojem se predstavljaju brojni hrvatski proizvođači biljnog materijala, a imaju bogatu ponudu cvijeća i ukrasnog bilja za jesensku sadnju. Zainteresirani mogu također svakodnevno do 22. rujna za 20 kuna iskoristiti promotivnu vožnju panoramskim autobusom Pula City Tour, koji kreće ispred Arene svakih sat vremena od 10 do 18 sati. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter