I pjesmom se pomaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarnim koncertom pod nazivom "Pjesma za mir" nastavljen je istoimeni projekt koji su prošle godine zajednicki pokrenula društva Crvenog križa iz tri susjedne države - Italije, Slovenije i Hrvatske, odnosno iz Trsta, Kopra i Istarske županije. Tada je dogovoreno da se u projektu angažiraju po dva-tri djecja zbora i pripremi izdavanje zajednickog CD-a s pretežito autorskim pjesmama te dvije zajednicke, popularne i poznate, da bi ih svi lako naucili, a sve na temu humanosti i mira, glavnih odrednica Crvenog križa. U projektu je sudjelovalo više od 200 mladih i njihovih glazbenih mentora.

- Našu županijsku organizaciju Crvenog križa u tom su projektu predstavljali zborovi OŠ Mate Balote iz Buja, TOŠ "Bernardo Benussi" iz Rovinja i Minicantanti Zajednice Talijana iz Labina. Svi su pripremili po dvije pjesme i sve je objedinjeno na CD-u koji je objavljen koncem prošle godine. Snimili smo ga u Rovinju, a nakon koncerte u Kopru, Rovinju i Trstu. Buduci da smo htjeli da akcija potraje, odlucili smo je nastaviti i uciniti nešto korisno pa smo krenuli s humanitarnim koncertima i prikupljanjem priloga za opremanje djecjeg odjela Opce bolnice u Puli, kazala je ravnateljica Crvenog križa Istarske županije Elza Damijanic.

Na bujskom su koncertu sva tri zbora izvela po nekoliko svojih i zajednickih kompozicija o djecjim radostima, miru i prijateljstvu, pomažuci tako svojim mladim prijateljima. Umjesto ulaznica prikupljani su dobrovoljni prilozi, a svi koji su donirali više od 40 kuna dobili su na dar CD s pjesmama svih zborova. Sljedeci takav koncert održat ce se pocetkom prosinca u Labinu.


Podijeli: Facebook Twiter