I pješaci nediscplinirani u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Analizom prometnih nesreca u kojima su sudjelovali pješaci, utvrdeno je kako se tijekom 2011. godine na podrucju Policijske uprave istarske dogodilo 16 prometnih nesreca, u kojima je 6 pješaka zadobilo teže, a 10 pješaka lakše tjelesne ozljede. Od 16 pješaka koji su sudjelovali u prometnim nesrecama, cak 6 ih je uzrokovalo nesrece, što je pokazatelj o nediscipliniranom ponašanju ove skupine sudionika u prometu.

Kako bi se sprijecilo stradavanje pješaka i povecala njihova sigurnost u prometu, u razdoblju od 4. do 8. travnja na podrucju cijele Istre provodit ce se preventivno - represivne aktivnosti ''Zaštita pješaka u prometu''.

Tijekom navedenog razdoblja, policijski službenici održavat ce edukacijska predavanja na temu zaštite pješaka u djecjim vrticima te osnovnim i srednjim školama, dok ce tijekom kontrole prometa provoditi pojacane mjere na zaštiti ove skupine sudionika u prometu. Sama preventivno - represivna akcija održat ce se na razini cijele policijske uprave 5. travnja od 10 do 14 sati.

U razdoblju provodenja navedenih preventivnih aktivnosti, sudionicima u prometu dijelit ce se i prigodni letak ''Zaštita pješaka u prometu'', osmišljen i izraden od strane policijskih službenika Policijske uprave istarske, s ciljem poboljšanja sigurnosti u cestovnom prometu i zaštite jedne od najugroženijih skupina sudionika. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter