I. Pamić: Želimo dobiti ovu utakmicu

Ne smijemo ući u Hajdukov "mlin", Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Ne smijemo ući u Hajdukov "mlin", Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Tri su utakmice koje se u Puli oduvijek tretiraju drugačije od ostalih. To su one kad u goste dolaze Dinamo, Hajduk i Rijeka. Prošle je sezone dolazak Hajduka donio i rekordnu gledanost.

U tom je susretu prvoga kola zaključenom bez golova na tribinama bilo čak šest tisuća gledatelja. Nakon vrlo dobrih izdanja u tek dvjema pulskim utakmicama i čak četiri boda osvojenim u protekla dva gostujuća ogleda od strane "zeleno-žutih" nema sumnje da će i u subotu dolazak Splićana privući rekordnu posjetu. To je ono što daje dodatnu draž utakmici, donosi dodatni naboj i među igračima. Zna to vrlo dobro i trener Istre 1961 Igor Pamić koji čak mora i "kočiti" euforiju.

- Pred nama su, do prvenstvene stanke, dvije najljepše utakmice, protiv Hajduka i Dinama. Utakmice u kojima možemo jako puno dobiti i vrlo malo izgubiti. To su utakmice za uživanje, za gušt i igrači moraju znati da su privilegirani što će igrati s takvim suparnicima. Privilegirani što će u subotu igrati pred tako velikim brojem gledatelja na "Drosini".

Zato samo moram napomenuti da ne smijemo dopustiti da nam se ponovi ono što se dogodilo prije dvije sezone. Tada smo ugostili Hajduk nakon gostujuće pobjede protiv Lučkog i onda izgubili 0:3. Moramo, stoga, ambijent pretvoriti u našu prednost, a ne da se uplašimo istoga - rekao je trener Igor Pamić dva dana uoči subotnjeg spektakla na "Drosini" koji će se sjajno uklopiti u proslavu Pulske noći.

Osim prave nogometne atmosfere koja je uvijek bila veličanstvena kulisa kad je dolazio Hajduk, u pulskom klubu s velikim respektom govore o suparniku.

- Naglasio bih da je Igor Tudor napravio odličan posao, jer njegova momčad na terenu ima prepoznatljivu igru i odlično su posloženi. Usto, "bijele" krase one tradicionalne vrijednosti, agresija i pozitivni bezobrazluk što me fascinira s obzirom na njihovu mladost. Njihova fizička sprema je glavna prednost koju imaju pred nama i zato si ne smijemo dopustiti da uđemo u njihov ritam, u njihov "mlin".

Odlučivat će nijanse i zato priželjkujem da odigramo na razini na kojoj smo odigrali i ove dvije prethodne domaće utakmice.

Što se taktike tiče, mi moramo naše kvalitete pretvoriti u prednost. Smatram da nismo slabiji od Hajduka i stoga ćemo igrati napadački, kao i protiv Splita i Lokomotive, ali ćemo istovremeno morati biti jako disciplinirani kako bi im razbili samopouzdanje. I, naravno, moramo spriječiti njihove kontre i polukontre.

Dakle, stajati plitko u obrani i blizu suparniku, ne ostaviti im prostora da se razmašu. Kad lopta bude u našem posjedu morat ćemo imati brža dodavanja i bolje se kretati bez lopte. Spremni smo za takvu igru i zato vjerujem da možemo do nove pobjede. Želimo dobiti ovu utakmicu. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter