I. Pamić uoči Osijeka: Bez straha do bodova

Moguća zamjena za Sandija Križmana - Chung Woon (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Moguća zamjena za Sandija Križmana - Chung Woon (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Samo s bodom u džepu i bez trojice igrača krenut će sutra pulski nogometaši put Osijeka. Alen Pamić, Sandi Križman i Vedran Jerković trojac je koji će suigrače tek ispratiti, dok će svi ostali naći mjesta u autobusu jer će trener Igor Pamić o početnom sastavu odlučiti neposredno pred susret s Osijekom u Gradskom vrtu. Izostanak dvojice standardnih, odnosno, ključnih igrača nije lako nadomjestiti, ali nije to jedini razlog zbog kojega je trener Istre 1961 odlučio pričekati s objavom startnog sastava.

- Prvo moram vidjeti hoću li sve ostale igrače imati na raspolaganju za susret 21. kola Prve HNL, s obzirom na neke sitne ozljede koje su i dalje prisutne, ali i bolesti koje su sad aktualne - rekao je trener Pamić. - Glavna dvojba glasi s kojim sustavom igre ući u tu utakmicu. Dvojim između dosadašnjeg 4-2-3-1 sustava i 3-5-2 kojega smo povremeno uvježbavali tijekom zimskih priprema, utvrdio je trener pulskog prvoligaša.

Ovisno o sustavu igre za kojega se odluči izabrat će trener zeleno-žutih i igrača koji će uskočiti umjesto Križmana. Dvojbi oko zamjene za Alena nije bilo.

- Blagojević će se priključiti Anđelkoviću na zadnjem veznom, iako je tu sad i Obšivač. No, njemu još treba vremena da se prilagodi našoj igri, a vidi se i da dulje vrijeme nije igrao, a tu je i Luka Hadžić koji živnuo u posljednje vrijeme. Umjesto Križmana u sastav će upasti ili Woon ili jedan između Havojića i Ottochiana. Ukoliko se odlučim za 3-5-2 formaciju u Osijeku će debitirati Woon, a Aganović će zaigrati u špici uz Rocu, dok će u suprotnom ući jedan od ova dva krilna napadača.

- Strah nam je najveći suparnik. Strah od pogreške, strah od primanja gola u završnici. U 13 utakmica, koliko ih je preostalo do kraja prvenstva, moramo ući bez straha i pokazati kvalitetu koju neosporno imamo. Zato od svojih igrača u Osijeku očekujem da od prve sekunde na travnjaku pokažu da nismo došli tamo kao turisti, već da smo došli po bodove. Samouvjerenost će nas odvesti do slavlja, ali se moramo trgnuti, kazao je Igor Pamić. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter