I ovog ljeta dječji kamp na Fratarskom

Ilustracija (arhiva GI)
Ilustracija (arhiva GI)

Savez sportova Grada Pule i ove godine, pod pokroviteljstvom Grada Pule te uz suorganizaciju Radničko-sportskog društva Uljanik, na Fratarskom otoku organizira Dječji ljetni sportski kamp "Fratarski otok".

Kamp se organizira za djecu od pet do 12 godina, kroz tri dvotjedna turnusa. Prvi turnus održavat će se od 30. lipnja do 11. srpnja, drugi od 14. do 25. srpnja, a treći od 28. srpnja do 8. kolovoza.

- Prošle godine smo organizirali "samo" dva turnusa zbog problema s grinjama na Fratarskom otoku, a kako je problem, vjerujem, riješen, ove sezone odradit ćemo, nadam se, sva tri zamišljena turnusa. Naravno, ovisno o interesu djece i roditelja, a dosadašnja organizacija dječjeg kampa na Fratarskom otoku pokazala je velik interes jer smo po turnusu imali oko 40-50 djece o kojima brine sedam voditelja, kaže Branko Uležić, tajnik Saveza sportova Grada Pule.

I ove godine djeca koja budu pohađala dječji kamp na Fratarskom otoku od sadržaja će u programu imati: obuku neplivača, učenje tehnika plivanja, mini vaterpolo, veslanje u kajaku, jedrenje u jedrilicama klase Optimist, učenje tehnika zarona i apnee, orijentaciju na moru i u prirodi, te sportske i društveno-zabavne igre.

Dnevno trajanje kampa je od 8 do 16 sati, a za djecu je osiguran ručak. S obzirom da je pokrovitelj Grad Pula, za djecu čiji roditelji imaju prebivalište u Puli cijena turnusa iznosi tisuću kuna, dok je cijena za svu ostalu djecu 1.200 kuna.

Svi zainteresirani roditelji djecu mogu prijaviti do 27. lipnja, u prostorijama Saveza sportova u Domu Braće Ribar na prvom katu, ili detaljnije informacije saznati na brojevima 216-554, 212-946 ili 098-224-513. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter