I ove godine dolaze eminentni glazbeni pedagozi

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Jubilarno, 15. izdanje glazbenih radionica Arena International predstavljeno je na konferenciji za novinare u pulskoj Zajednici Talijana. O ovogodišnjoj su manifestaciji govorili umjetnička ravnateljica Tatiana Šverko, predsjednik tršćanskog Narodnog sveučilišta Fabrizio Somma i Tamara Brussich, predsjednica Skupštine Zajednice Talijana.

- Iako su teška vremena s financijskog gledišta, i ovo će izdanje biti bogato programima i sadržajima. Petnaest godina je značajan jubilej, no namjeravamo ići dalje, kazala je Tatiana Šverko.

Mentori za radionice će biti priznati i poznati glazbeni pedagozi: za klavir Giorgio Lovato i Vladimir Mlinarić, za klavirski duo Leonardo Angelini i Tatiana Šverko, za orgulje Eugen Sagmeister, za violinu, komornu glazbu i orkestar Delio Malpera i Natalija Čabrunić Pfeifer, za violončelo Dubravka Jančić, za gitaru i komornu glazbu Žarko Ignjatović, a za flautu Romano Pucci, flautist milanskog Teattra Alla Scala, koji je tu sudjelovao i lani.

Osnovama opere polaznike će podučavati Alessandro Svab, pjevanju i zborskom pjevanju Sabine Rossert-Koye i Orietta Šverko, a suvremenim medijima Edoardo Milani. Laura Mjeda Čuperjani vodit će radionicu skladanja, a korepetitori će biti Leonardo Angelini i Tatiana Šverko.

Repertoar za zbor i orkestar, veli Šverko, obuhvaćat će Rossinijev "Seviljski brijač", odnosno odabrane dijelove te Smareglin "Inno ai canottieri istriani". Za dječji zbor tu su djela R. Rogersa "Edelweiss", Smareglin "Cantico a Maria" i Bizetov "La garde montante".

Fabrizio Somma i Tamara Brussich pohvalili su rad ove manifestacije, koja je postala prepoznatljiv kulturno-umjetnički proizvod u Istri, a i puno šire.

Upisi za sve zainteresirane sudionike mogući su do 22. srpnja, a detaljnije informacije moguće je pronaći na web-stranicama manifestacije. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter