I otkazi oružje u borbi za HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izborna bitka u HDZ-u uistinu je nemilosrdna, u njoj sve više kao kolateralne žrtve stradavaju ljudi koji su zaposleni u sjedištu stranke. Zadnji je zbog politike bez honorarnog posla ostao Ivan Špoljaric koji je pet godina radio u informatickom odjelu i pripadao takozvanoj HDZ-ovoj internetskoj gerili.

Krimen mu je bila cinjenica da je njegov otac Zlatko prije dva tjedna postao vozac kandidata za predsjednika HDZ-a Domagoja Miloševica. Na Trgu žrtava fašizma ocigledno su sumnjali u lojalnost Ivana Špoljarica.

- Nažalost, to je istina, otkazali su mu suradnju. Ivan je izmedu svoje 20 i 25 godine radio u HDZ-u, a onda su mu se zahvalili. Podsjecam, ja sam u HDZ-u godinu dana, dakle, njegov staž je puno dulji. Kad sam imenovan za potpredsjednika Vlade, Ivanov otac mi je dodijeljen za službenog vozaca, a nedavno je dao otkaz u državnoj službi i sad je moj osobni vozac. Ivanu to nisu oprostili, rekao je Miloševic.

On je, kaže, kad je cuo što se dogodilo sinu njegovog vozaca "zvao u stranku" da pita o cemu se tocno radi.

- Opravdavali su se da je HDZ bez novca, da ce vidjeti i tako dalje. Ali, to nije nacin, objašnjava Miloševic.

Osim Špoljarica otkaz je u HDZ-u dobio i Vitomir Grožaj, nekadašnji pripadnik Prve gardijske brigade, koji je niz godina vodio brigu o sigurnosti Središnjice. Njemu je zamjenik glavnog tajnika Krunoslav Mesaric priopcio da više ne mora dolaziti na posao jer se prekida suradnja sa svima koji su imali ugovor o djelu.

U HDZ-ovim kuluarima može se, pak, cuti da je Grožaj maknut zato što je viden u razgovoru s Darkom Milinovicem, još jednim kandidatom za predsjednika stranke. Tjednik Globus objavio je da je Grožaja zamijenio umirovljeni pukovnik Valentin Rajkovic, šef HVIDRA-e u Novom Zagrebu, cijem djetetu je Jadranka Kosor krsna kuma. No, Rajkovic tvrdi da nema nikakve veze s tim.

- Istina je da sam cuo da Vitomir više nije tamo, ali potpuna je glupost da bih ja bio nekakav šef osiguranja HDZ-a. Nije mi jasno otkud uopce to. Mogu samo reci da cu uvijek podržavati Jadranku Kosor i pomoci njoj i stranci kad to god bude zatrebalo, rekao je Rajkovic. (D. CIGLENECKI/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter