I novigradska knjižnica u akciji "Čitajmo naglas"

U knjižnici se čitalo iz začaranog dvorca
U knjižnici se čitalo iz začaranog dvorca

U posebno pripremljenoj "začaranoj" scenografiji sinoć se u noći Halloweena i u sklopu Mjeseca hrvatske knjige novigradska Gradska knjižnica uključila u nacionalnu akciju za popularizaciju knjiga i čitanja "Čitajmo naglas".

Odabrani roman "Harry Potter i kamen mudraca" privukao je brojnu oduševljenu publiku svih generacija. Svi oni koji su poželjeli čitati to su činili ogrnuti čarobnim plaštem i s vještičjim šeširom na glavi, iz malenog "mračnog" dvorca sa šišmišima na stropu, bundevama, paucima i čarobnim štapićima, a podršku su im davale voditeljice knjižnice odjevene u vještice i profesorice iz škole čarobnjaštva Hogwarts.

Na poziv knjižnice odazvao se i gradonačelnik Anteo Milos koji je pročitao prvih nekoliko stranica. Čitalačku je avanturu nastavila ravnateljica Dječjeg vrtića Tičići Mirjana Andrilović, a zatim su se izmjenjivali brojni mališani i njihovi roditelji.

- Deseci djece htjeli su da baš njih odaberemo za čitanje u dvorcu. Oduševljene smo njihovom željom da se pridruže, podijele to iskustvo i glasno čitaju za sebe i svoje sugrađane. U predviđenih 45 minuta nisu se stigli izmijeniti svi koji su to poželjeli, a uspjeli smo pročitati 20 stranica. Možda to ne izgleda puno, ali treba uzeti u obzir da su čitali i učenici nižih razreda i da su u romanu brojna strana imena, rekla je ravnateljica knjižnice Morena Moferdin te je naglasila da im je cilj bio pokazati najmlađima koliko stranica mogu proći, obogatiti svoj svijet i maštu da svaki dan i samostalno čitaju samo po 45 minuta. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter