I neskijaši mogu na skijanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mogu li hedonisti i rekreativci zajedno na skijanje? O da, i te kako mogu! Ako dio ekipe zimu poistovjecuje s danonocnim osvajanjem staza, kako ugoditi onima koji radije brbljaju, šetuckaju i pijuckaju?

Danas više nije dovoljno odsjesti u kolibi usred šume i u blizini nepreglednih skijaških staza. Suvremeni covjek se razmazio (i ulijenio), pa je odlazak na skijanje mnogima eksperiment koji završi u obližnjem wellnessu, gdje je teren poznatiji. Stranica ShermansTravel izvukla je 10 odredišta za takve turiste.



Bad Gastein, Austrija

Sastoji se od 274 km dobro održavanih staza, ali posjetitelje privlaci svojim "regenerativnim" toplicama još od 13 stoljeca.

Dubai, UAE

Gdje još možete u istom danu otici na grudanje i osjetiti vrelinu pijeska pod nogama? Na više od 6800 kvadrata, skijalište u Dubaiju je Disneyland za skijaše i one koji žele probati sve što jedan teren može ponuditi, a potom krenuti u shopping ili jednostavno lješkariti u tematskim restoranima.



Mont Tremblant, Kanada

Ovdje ce se naci mnoštvo aktivnosti za neskijaše, od Acrobranche, terena s preprekama koje se savladavaju u stilu Tarzana, s opasnim mostovima, vožnjom saonicama, jahanjem konja i obicnim sanjkanjem.

Park City, Utah

Nekadašnji rudnik srebra udaljen samo 40 km od zracne luke Salt Lake City postao je skijaška meka, ali i filmofilska destinacija broj 1 u sijecnju. Tu je Egyptian Theater u kojem se mogu gledati filmovi s festivala Sundance, zatim stotinjak raznovrsnih restorana i barova, deseci umjetnickih galerija te probrani butici i ducani.



St. Moritz, Švicarska

I dok snijegom prekrivena Corviglia oduzima dah i najvještijim skijašima, vinarije, dizajnerski butici na Via Serlasu i prvoklasni caffe barovi ono su što svake godine iznova privlaci jet set i slavne u ovo švicarsko odmaralište.

Sierra Nevada, Španjolska

Snježni lanac južne Španjolske uzdiže se na tri kilometra s pogledom na marokanski Atlas, dok se u podnožju prostire Granada koja mami svojom arhitekturom i andaluzijskom kuhinjom. Za ljubitelje povijesnih znamenitosti tu je Alhambra, islamska srednjovjekovna utvrda posljednjih maurskih vladara, koja skriva netaknute palace i zadivljujuce vrtove.

Stowe, Vermont

Mjesto sa samo 4600 stanovnika poznato je po svojem nocnom skijanju i skijalištu Front Four. No mir i tišinu vermontskih šuma najbolje koriste posjetitelji brojnih wellness centara i toplica s vrhunskim programima tjelovježbe.



Sun Valley, Idaho

Prvo skijalište Stjenjaka otvoreno je 1936., no njegov zapadnjacki šarm prostire se i izvan ski-staza. U gradicu Ketchumu punom galerija doci cete najbliže atmosferi starih salona, a tu je cak i lokalna operna kuca Sun Valley Opera House. Svakog ce turista vjerojatno privuci lokalno groblje na kojem je sahranjen legendarni pisac Ernest Hemingway.

Taos, Novi Meksiko

Gradic Taos u svojem "dvorištu" ima najvišu planinu u državi Wheeler Peak, ciji snježni lanac nudi pregršt sadržaja za lokalno stanovništvo kojih je malo više od 5000. Unatoc tome ovdje se nalaze skupi restorani, a jedan od razloga je i Taos Pueblo, tisucu godina staro naselje plemena Pueblo.

Queenstown, Novi Zeland

Uz jezero Wakatipu, okružen novozelandskim južnim Alpama, nalazi se pitoreskni gradic zaslužan za popularizaciju bungee jumpa. To ni ne cudi s obzirom na vratolomije koje tamošnji skijaši i borderi izvode na vrhu Coronet.


Podijeli: Facebook Twiter