I nerodene bebe na internetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema rezultatima studije koju je provela tvrtka AVG, 92% djece u SAD-u ima odredenu prisutnost na internetu do svoje druge godine.

Trecina americkih roditelja postavila je slike svojih novorodenih beba na neke od internetskih stranica, a 34% ih je stavljalo na internet i slike još nerodene djece dobivene na osnovu ultrazvuka.

Studija je provedena u SAD-u, Njemackoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i Japanu tijekom tjedna koji je završio 27. rujna.

Rezultati pokazuju da su americki roditelji najskloniji objavljivati slike svoje djece na internetu, prosjecno "digitalno rodenje" djece u obradenim zemljama pocinje oko šestog mjeseca, dok trecina djece ima fotografiju na netu vec unutar prva dva tjedna od rodenja.

U AVG-u isticu da je potpuno razumljivo da roditelji žele dijeliti slike svoje djece s prijateljima i obitelji, no trebaju na umu imati i privatnost djece, odnosno cinjenicu da postavljanjem slika stvaraju "digitalnu povijest" djece koja ce ih pratiti cijelog života.


Podijeli: Facebook Twiter