I neki istarski maturanti sumnjivi na gripu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra ce biti poznati rezultati epidemiološke analize nad dijelom maturanata porecke Srednje škole Mate Balote koji su se u nedjelju iz Španjolske vratili s povišenom temperaturom, zbog cega se javila sumnja na zarazu virusom svinjske gripe. Doznali smo to od dr. Jasne Valic, dežurne epidemiologinje u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Desetak maturanata pazinske Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile vratilo se s maturalne ekskurzije na Malti takoder s povišenom temperaturom. Lijecnici su ih uputili na kucno lijecenje, a od cetvorice su uzeti brisevi i poslani na analizu u Zagreb da bi se utvrdilo o kojoj se bolesti radi.

U istom tjednu preostala tri razreda maturanata Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile bila su na maturalnoj ekskurziji u Grckoj, odakle su se vratili "živi i zdravi".

U Španjolskoj se trenutno nalaze 33 ucenika porecke Turisticko-ugostiteljske škole i 42 maturanta pulske Talijanske srednje škole, a prekosutra ce put Španjolske otputovati i maturanti pulske Medicinske te Ekonomske škole.


Podijeli: Facebook Twiter