I najbogatijima teret krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Pantovcaku je u srijedu oformljeno Vijece za socijalnu pravdu, savjetnicko tijelo šefa države Ive Josipovica, a vec s prve sjednice Vladi je poruceno da nije prihvatljiva «nepodnošljiva lakoca reformi» na štetu najsiromašnijih.

- Složene gospodarske reforme moraju se provesti i imaju svoje ekonomsko opravdanje, ali one nemaju samo ekonomske nego i socijalne posljedice, stoga cemo ih temeljito analizirati na sljedecoj sjednici Vijeca. Nepodnošljiva lakoca reformi nije prihvatljiva, treba dobro odvagnuti i pravedno raspodijeliti teret krize tako da ga osjete i oni koji imaju najviše, izjavio je Josipovic nakon sastanka s clanovima Vijeca.

Prva koja predsjedava Vijecem za socijalnu pravdu, psihologinja Mirjana Krizmanic, zahvalila je predsjedniku u ime svih clanova Vijeca što ih je pozvao da mu pomažu u pitanjima socijalne pravde. Uz Krizmanic, u Vijeca su sindikalci Ivica Babic, Stjepan Kolaric, Jagoda Milidrag Šmid i Ljubica Pilic, odvjetnica Davorka Galic, teolozi Adalbert Rebic i don Ivan Grubišic, novinar i borac za prava osoba s invaliditetom Hrvoje Belamaric, umjetnica Ivona Biocic Mandic, predstavnik umirovljenika Ivan Nahtigal, Ankica Lepej, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska Zorislav Antun Petrovic, strucnjak za socijalno pravo i socijalnu politiku Vlado Puljiz, predsjednik Gradanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusic i jedna od najuglednijih hrvatskih strucnjakinja za prava radnika Dušanka Marinkovic Draca.


Podijeli: Facebook Twiter