I na Sandžaku prosvjed protiv filma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko tisuća muslimana sudjelovalo je u petak poslije podne u Novom Pazaru na Sandžaku na prosvjedu protiv filma "Muslimanska nevinost", a prosvjed su organizirali navijači mjesnog nogometnog kluba.

Prosvjedna šetnja trajala je jedan sat i okončana je bez izgreda, a prosvjednici, mahom mladi, uzvikivali su "Allah je velik" i nosili transparente s natpisima na arapskom jeziku kojima su izražavali privrženost islamu te podršku Palestincima, Afganistanu i Libiji.

Jedan od vođa navijačke grupe "Torcida Sandžak" objasnio je kako mirnim prosvjedom žele izraziti negodovanje zbog filma u kojemu je prorok Muhamed izvrgnut ruglu, izvijestili su beogradski elektronički mediji. 

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić priopćio je da zajednica nije sudjelovala u organiziranju prosvjeda, ali je prosvjednicima izrazio punu potporu. 

"Razumijem pravo muslimana da prosvjeduju protiv uvreda. Islamska zajednica nije se odlučila na organiziranje takvog skupa, ali se i ne protivi da se na taj način izrazi neslaganje koje ne smije biti izgovor za nasilje", izjavio je Zukorlić.  (Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter