I na dodjeli Oscara će se obilježiti 50 godina Bonda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I na ovogodišnjoj dodjeli Oscara će se obilježiti pedeseta godišnjica filmskog serijala o tajnom agentu Jamesu Bondu, objavili su u petak organizatori dodjele.

- Sretni smo što se posebnom sekvencom možemo uključiti u obilježavanje rođendana Jamesa Bonda i odati priznanje filmovima o tajnom agentu 007, objavili su producenti Oscara Craig Zadan i Neil Meron.

Iako nikakve pojedinosti nisu objavljene, producenti su dodali da su filmovi o Bondu postali najdugovječnija filmska franšiza u povijesti. Prvi je bio "Dr. No" 1962. godine. 

Ova objava organizatora dodatno će potkrijepiti nade da će posljednji u nizu filmova o Bondu "Skyfall" dobiti nominaciju za Oscara.

Film je dobio odlične kritike i nedavno je premašio zaradu od milijardu dolara na kinoblagajnama. Producenti filma Barbara Broccoli i Michael Wilson nominirani su za cehovsku nagradu Udruge američkih producenata (PGA), što se dogodilo prvi put za neki od 23 dosadašnja filma od najslavnijem svjetskom tajnom agentu.

Filmovi o Bondu dosad su dobili šačicu nominacija za Oscara, uglavnom za tehničke kategorije ili za glazbu. Ovogodišnje nominacije objavit će se 10. siječnja, a dodjela je 24. veljače u Los Angelesu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter