I Muzil ulazi u pulske prostorne planove

Muzil (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Muzil (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

U utorak, 29. listopada, započet će javna rasprava i javno izlaganje izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Pule.

Izmjene i dopune ova dva najvažnija gradska prostorna plana odnose se, kako saznajemo, na određena planska rješenja koja se usklađuju sa županijskim prostornim planom, unose se razna niveliranja, ali i definiraju područja primjerice Šikića-Busolera, Stare plinare, potom na Valkanama lokacija budućeg gradskog bazena te područje Promontore (uz Marsovo polje), gdje se omogućava gradnja sportskog kampa NK Istra 1961.

No, najvažnije gradsko područje koje je obuhvaćeno ovim izmjenama i dopunama PPU-a i GUP-a je poluotok Muzil.

- Prilikom prezentacije plana uređenja Muzila, koji je izradio zagrebački Studio 3LHD, pulsko Gradsko vijeće usvojilo je smjernice izrađivačima plana za Muzil pa se one sada, ovim izmjenama i dopunama, ugrađuju u PPU i GUP.

Te će smjernice tijekom javne rasprave i uvida biti izložene u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i na web-stranici Grada Pule, kaže Tonka Komšo iz Upravnog odjela za prostorno uređenje.

Po tim smjernicama, na Muzilu bi se, uz hotelske kapacitete, marine i golf igralište, osigurao niz javnih sadržaja: šetnice, kino, restorani, kafići, trgovine, muzej, prostori sportskih klubova, akvapark i drugi. Po takvom planu 88 posto Muzila ostalo bi zelena površina, od čega bi 23 posto činilo golf igralište.

Primjedbe i prijedlozi do 13. studenog

Javna rasprava o izmjenama i dopunama PPU-a i GUP-a Grada Pule počet će 29. listopada (utorak) i trajat će do 13. studenog. Prijedlozi izmjena i dopuna pulskog PPU-a i GUP-a mogu se pogledati u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje (Forum 2, 1. kat), svakog radnog dana od 9 do 16 sati, a 30. listopada od 17 do 20 sati u Komunalnoj palači.

Za sve zainteresirane građane i civilne udruge javno izlaganje održat će se 6. studenog u 17.30 sati u Komunalnoj palači. (piše G. ROJNIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter