I mobilna poslovnica najveće ruske banke na tržnici

Tržnica uskoro dobiva 32 nova natkrivena štanda
Tržnica uskoro dobiva 32 nova natkrivena štanda

Preuređenje gradske tržnice, kako doznajemo, teče predviđenom dinamikom i do 6. svibnja, kada stižu 32 nova štanda, svi bi radovi trebali biti gotovi. U neposrednoj blizini tržnice, točnije na Trgu 1. svibnja, od 6. svibnja bit će otvorena mobilna poslovnica Sberbanke d.d., koja je od siječnja ove godine postala pravni sljednik Volksbank d.d.

Inače, riječ je o prvoj ruskoj banci koja je ušla na hrvatsko tržište, a njezina mobilna poslovnica otvara se zbog privremenog zatvaranja pulske poslovnice Volksbanke radi preuređenja.

Za vrijeme trajanja radova i prilagodbe prostora za privremenu lokaciju mobilne poslovnice, koji bi se trebali završiti u četvrtak, 2. svibnja, neće biti moguće parkirati motocikle u Smareglinoj ulici.

Na privremenoj adresi poslovnice klijentima će biti omogućen pristup dnevno-noćnom trezoru, kao i svi kontakti s djelatnicima banke. Pristup bankomatu i nadalje će biti moguć na dotadašnjoj adresi, Trg Portarata 6.

Inače, Sberbank d.d. u stopostotnom je vlasništvu Sberbank Europe AG koja upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u osam država centralne i istočne Europe. Grupacija upravlja mrežom od 280 poslovnica i zapošljava više od 4.400 djelatnika. U Rusiji Sberbank drži 28 posto ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta i zapošljava oko 240.000 djelatnika, što je čini najvećom ruskom bankom. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter