I mladi žive na Starcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je u labinskom kvartu Starci posljednjih godina sve više djece, cini se da njima u tom mirnom i pomalo izdvojenom naselju ni ove godine nece biti izgradeno igralište. Tako se barem dade zakljuciti iz odgovora gradonacelnika Tulija Demetlike na upit vijecnika Williama Negrija, koji je na posljednjoj sjednici vijeca podcrtao taj problem.

Podeštot je, naime, objasnio da su ovogodišnjim proracunom predvidena sredstva za jedno djecje igralište, koje ce se, prema zahtjevima mjesnih odbora, realizirati na Vinežu. U krugu kandidata bili su i Kazermoni, tzv. Harlem.

- Sudjelovali smo i na natjecaju za djecje igralište koji je raspisala tvrtka Rockwool, no ono je, nažalost, završilo na Buzeštini. Gradske službe izvidjet ce mogucnosti te Mjesnom odboru predložiti lokaciju za igralište na Starcima. Možda se otvori još kakav sponzorski natjecaj ili se pak poboljša financijska situacija pa cemo pokušati to riješiti, kazao je gradonacelnik.

Od resornog gradskog procelnika Ljubomira Buršica doznali smo da odreduju lokaciju za djecje igralište, u cemu ih koce imovinskopravni odnosi, tj. nedostatak gradske površine. Još ove godine, veli, nastojat ce postaviti samo ljuljacku ili kakvo drugo igralo. Sanaciju uništene ceste, pak, najavio je za iduci tjedan, što ce u sklopu redovitog održavanja obaviti pulska tvrtka Ceste.


Podijeli: Facebook Twiter